Jälkiruoat ja Kikkoman-soijakastike

Soijakastike sopii täydellisesti myös jälkiruokiin. Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen salaisuus piilee sen neljässä puhtaassa raaka-aineessa, luonnollisessa käymisprosessissa ja n. 300 erilaisessa aromissa.

Nosta jälkiruokasi täysin uudelle tasolle ainutlaatuisella aromien kirjolla ja ihastu erikoiseen suolaisen makeaan makuun.

Uudistetut makeat herkut

Japanissa soijakastikkeen käytöstä jälkiruoissa on noussut todellinen buumi. Saatavilla on jopa jäätelöitä, joiden karamellinen aromi on peräisin soijakastikkeesta. Suosittuja ovat myös soijakastikkeella maustettu paahtovanukas, soijakastikepaloja sisältävä suklaa sekä erilaiset kakut, joiden taikinaan tai täytteeseen on lisätty soijakastiketta, joka antaa näihin makeisiin herkkuihin ainutlaatuista umami-makua.

Eräs maineikas japanilainen kondiittori on keksinyt esimerkiksi kääretortun, jossa soijakastike ja vanilja yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Tämä aromien hieno yhdistelmä on saavuttanut faneja myös Japanin ulkopuolella.

Resepti-ideoita kotikeittiöön

Haluatko sinäkin loihtia suolaisen makeita jälkiruokia? Kikkomanin avulla saat makeisiin ruokiin todella helposti soijakastikkeen maun. Jotta soijakastikkeita sisältävien jälkiruokien valmistus onnistuu heti ensi yrittämällä, olemme koonneet yhteen muutamia reseptejä. Kokeile esimerkiksi suklaa-soijakohokasta. Tai vaikkapa kahdenlaista suklaata sisältäviä brownieta soija-karamellikastikkeella. Jos pidät hieman hedelmäisemmistä jälkiruoista, voit kokeilla reseptivalikoimastamme löytyvää grillattua mangoa Ponzu-siirapissa, jäätelöä ja kookoshiutaleita.

Reseptit

Helpot omenamochit
Bookmark
Helpot omenamochit
20 min 748 kJ / 178 kcal
Mitarashi-dango (mochipallerot makealla soijakastikekuorrutteella)
Bookmark
Mitarashi-dango (mochipallerot makealla...
20 min 904 kJ / 216 kcal
Helppo kahden raaka-aineen mangosorbetti
Bookmark
Helppo kahden raaka-aineen mangosorbetti
15 min 543 kJ / 127 kcal
Suklaamousse ja marinoidut hedelmät
Bookmark
Suklaamousse ja marinoidut hedelmät
2 t 35 min 1229 kJ / 294 kcal
Omenatorttu Kikkomanin tapaan
Bookmark
Omenatorttu Kikkomanin tapaan
1 t 2261 kJ / 540 kcal
Previous
Next