Jälkiruoat ja Kikkoman-soijakastike

Soijakastike sopii täydellisesti myös jälkiruokiin. Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen salaisuus piilee sen neljässä puhtaassa raaka-aineessa, luonnollisessa käymisprosessissa ja n. 300 erilaisessa aromissa.

Nosta jälkiruokasi täysin uudelle tasolle ainutlaatuisella aromien kirjolla ja ihastu erikoiseen suolaisen makeaan makuun.

Uudistetut makeat herkut

Japanissa soijakastikkeen käytöstä jälkiruoissa on noussut todellinen buumi. Saatavilla on jopa jäätelöitä, joiden karamellinen aromi on peräisin soijakastikkeesta. Suosittuja ovat myös soijakastikkeella maustettu paahtovanukas, soijakastikepaloja sisältävä suklaa sekä erilaiset kakut, joiden taikinaan tai täytteeseen on lisätty soijakastiketta, joka antaa näihin makeisiin herkkuihin ainutlaatuista umami-makua.

Eräs maineikas japanilainen kondiittori on keksinyt esimerkiksi kääretortun, jossa soijakastike ja vanilja yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Tämä aromien hieno yhdistelmä on saavuttanut faneja myös Japanin ulkopuolella.

Resepti-ideoita kotikeittiöön

Haluatko sinäkin loihtia suolaisen makeita jälkiruokia? Kikkomanin avulla saat makeisiin ruokiin todella helposti soijakastikkeen maun. Jotta soijakastikkeita sisältävien jälkiruokien valmistus onnistuu heti ensi yrittämällä, olemme koonneet yhteen muutamia reseptejä. Kokeile esimerkiksi suklaa-soijakohokasta. Tai vaikkapa kahdenlaista suklaata sisältäviä brownieta soija-karamellikastikkeella. Jos pidät hieman hedelmäisemmistä jälkiruoista, voit kokeilla reseptivalikoimastamme löytyvää grillattua mangoa Ponzu-siirapissa, jäätelöä ja kookoshiutaleita.

Reseptit

Juustolla täytetyt persikat
Bookmark
Juustolla täytetyt persikat
25 min 2960 kJ / 707 kcal
Rapea suklaajuustokakku
Bookmark
Rapea suklaajuustokakku
1 t 40 min 1701 kJ / 406 kcal
Hirssipuuro ja karamellisoidut banaanit
Bookmark
Hirssipuuro ja karamellisoidut banaanit
25 min 2778 kJ / 664 kcal
Churrot suklaakastikkeella
Bookmark
Churrot suklaakastikkeella
30 min 2452 kJ / 588 kcal
Grillattu mangoa Ponzu-siirapissa, jäätelöä ja kookoshiutaleita
Bookmark
Grillattu mangoa Ponzu-siirapissa, jäätelöä ja kookoshiutaleita
30 min
Previous
Next