Nämä dipit tuovat mukavaa lisää jokaiseen juhlamenuuseen – niin jouluna kuin uutena vuotena

Halusitpa tarjota dippiä alkuruokana tai fingerfoodina, juhlapöydässä fonduen tai racletten kanssa tai juhlavan pääruoan lisukkeena, Kikkomanin uusia dippireseptejä on helppo yhdistellä muihin ruokiin ja niitä voi käyttää todella monipuolisesti. Voit loihtia niiden avulla jopa juhlavia dippimenuita -ja buffetteja, jolloin jokainen voi valita dippinsä oman maun mukaan. Kikkoman-soijakastikkeet tuovat dippeihin herkullista umamia eli täyteläisyyttä, joka tarjoaa todellista juhlaa makuhermoille. Mainiota näissä dipeissä on se, että niiden valmistus käy nopeasti ja helposti. Nämä dipit takaavat kulinaarisia yllätyksiä juhlaväelle.

Dippireseptit, joilla loihdit ruokapöytään umamia ja vaihtelua

Mitä ikinä suunnitteletkin joulu- tai uuden vuoden pöytään, Kikkomanin dipit tuovat uutta vivahdetta. Ne maistuvat niin juhlaruoan lisukkeena kuin omana ruokalajinaan. Dipit sopivat erinomaisesti alkupalaleipien, pääruokana tarjottavan lihan, merenelävien ja vihannesten seuraksi tai jopa jälkiruokajuuston kanssa. Myös dippien raaka-aineet, kuten ravintopitoinen avokado, eksoottinen bataatti ja trendikkäät edamame-soijapavut, tuovat juhlapöytään mukavaa vaihtelua. Herkullisen loppusilauksen dippeihin antaa Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike. Kokeile nyt uusia dippejämme. Nämä ovat omat suosikkimme:

Soijakastikkeella maustettu bataatti-kermaviilidippi: makunautintoja suolakeksien, grissinien ja tortillasipsien ystäville

Bataatti on todellinen energiapommi! Tämä bataatti-kermaviilidippi ei siten ainoastaan maistu hyvälle vaan on myös erittäin ravintopitoinen. Dippi sopii hyvin niin alkuruoaksi kuin myös iltapalaksi rentoon illanviettoon. Kauanko dipin valmistus kestää? Valmistus kestää korkeintaan 15 minuuttia ja tässä ajassa loihdit tästä superfoodista umamia sisältävän herkullisen ja kevyesti makean dipin. Mausteena toimii tietysti Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike.

Oliivi-soijakastikedippi: voimakas ja aromaattinen dippi patongin seuraksi

Erityistä tässä oliivi-soijakastikedipissä on sen raaka-aineet: dippi sisältää oliiveja, kapriksia ja pinjansiemeniä ja mausteena on käytetty Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta. Tämän voimakkaan, täyteläisen aromikkaan dipin valmistukseen kuluu aikaa vain 10 minuuttia. Ja maultaan tämä dippi on kaikin puolin loistava.

Bagna cauda -dippi tofulla ja soijakastikkeella: kasvisten kumppaniksi Kikkomanin versio klassikkodipistä

Tämä resepti on mukailtu italialaisesta bagna cauda -dippin reseptistä. ”Bagna cauda” tarkoittaa yksinkertaisesti lämmintä ateriaa. Resepti on alun perin peräisin Italian Piemontesta ja se sisältää valkosipulia ja sardelleja. Kikkoman on tehnyt tästä reseptistä oman version, joka sisältää tofua, tonnikalaa ja Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta. Tämä dippi sopii erittäin hyvin niin kasvistikkujen kuin myös keitettyjen kasvisten kumppaniksi ja se maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Soijakastikkeella maustettu hummusdippi: täydellinen itämainen herkku grillattujen kasvisten, lihan ja lavash-leivän kanssa

Hummus on peräisin Lähi-idästä, mutta sen suosio kasvaa jatkuvasti myös meillä Suomessa. Hummuksen perusaineena ovat kikherneet, jotka sisältävät runsaasti terveellisiä ravintoaineita. Hummus on helppo valmistaa: laita vain kikherneet, valkosipulit ja paahdetut seesaminsiemenet tehosekoittimeen, mausta luonnollisesti valmistetulla soijakastikkeella ja soseuta. Tämä Lähi-idän keittiön erikoisuus sopii erittäin hyvin lavash-leivän, kasvisten ja lihan kanssa.

Soijakastikkeella maustettu edamole: proteiinipommi tuoreiden merenelävien seuraksi

Tämän dipin pääraaka-aineet ovat avokado ja tuoreet vihreät edamame-soijapavut. Nämä Japanissa erittäin suositut rapeat pavut ovat vähäkalorisia ja sisältävät runsaasti arvokkaita vitamiineja ja proteiinia. Yhdessä ravintopitoisen avokadon kanssa ne ovat mainio yhdistelmä. Kun mausteena käytetään vielä limetin mehua, valkosipulia ja Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta, syntyy todellinen herkkudippi, joka sopii lisukkeeksi kaikille mereneläville.

Valkosipulilla maustettu munakoiso-soijakastikedippi: herkullinen jälkiruokajuuston kanssa

Munakoiso on suosittu raaka-aine useissa eri dipeissä. Tässä meiltä pieni vinkki: Ennen kuin aloitat dipin valmistamisen, paista munakoisoa uunissa grillivastuksen alla 30–40 minuuttia. Näin hedelmäliha on helpompi kaapia lusikalla irti kuoresta. Sekoita seuraavaksi joukkoon valkosipuli ja limetin mehu, mausta chilihiutaleilla ja Kikkomanin luonnollisesti valmistetulla soijakastikkeella ja valmista on. Tämä suussa sulava dippi sopii erittäin hyvin leipien ja monien eri ruokien kanssa. Dippi on yksinkertaisesti herkullista!

Haluatko kokeilla muita dippireseptejä? Käy kurkkaamassa täällä:

Tiesitkö jo?

V-Label-symbolilla merkittyjä vegaanisia soijakastikkeita käyttämällä voit loihtia useista dipeistä vegaanisia herkkuja. Jätä vain ei-vegaaniset lisukkeet kuten kala ja liha pois!