Kikkomanin Ruokablogi

Japani, washoku ja Kikkoman kuuluvat erottamattomasti yhteen. Tutustu erilaisiin blogiaiheisiimme ja inspiroidu.

Gyozat – täynnä makua
Ruokablogi
Gyozat – täynnä makua

Nosta täytettä taikinakuoren keskelle ja paista rapeaksi, kypsennä hellävaraisesti tai friteeraa rapsakaksi: ihastu nyt japanilaisten gyoza-nyyttien monipuolisiin makuihin.

Perinteiset jouluruoat Euroopassa
Ruokablogi
Perinteiset jouluruoat Euroopassa

Kikkoman-soijakastikkeella saat erilaisiin jouluruokiin erityistä umami-makua. Täältä voit lukea, miten se onnistuu!

Umami-makua joulupöytään
Ruokablogi
Umami-makua joulupöytään

Joulu on vuoden kulinaarinen kohokohta. Kikkomanin reseptikokoelmasta löydät inspiraatioita joulun juhlaruokiin.

Upeita sushikakkureseptejä, joilla onnistut varmasti
Upeita sushikakkureseptejä, joilla onnistut varmasti

Sushikakut maistuvat herkullisilta ja niitä on helppo tehdä: niiden valmistaminen ei todellakaan vaadi huippukokin taitoja. Lisäksi sushikakku on todellinen katseenvangitsija pöydässä ja upea yllätys juhlavieraille!

Osechi-ryōri: japanilainen uudenvuoden ruoka
Ruokablogi
Osechi-ryōri: japanilainen uudenvuoden ruoka

Japanissa uuttavuotta vietetään 31.12.–1.1. ja se on yksi vuoden tärkeimmistä juhlista, jolla on omat tyypilliset perinteensä. Japanissa uudenvuodenpäivän tyypillinen ruoka on osechi-ryōri.

Tunnetko shabu-shabun?
Ruokablogi
Tunnetko shabu-shabun?

Ohuen ohueksi leikattua naudanlihaa, kiinankaalia, porkkanaa, sieniä ja muita kasviksia – näistä aineksista valmistetaan japanilainen fondue shabu-shabu.

Toisenlaista fondueta – Kikkoman-kastikkeilla
Ruokablogi
Toisenlaista fondueta – Kikkoman-kastikkeilla

Perinteisen, shabu-shabu-tyylisen fonduen valmistaminen on helppoa! Kikkoman esittelee kolme upeaa reseptiä eurooppalaisesta klassikosta japanilaisella vivahteella.

Ruokaa rakkaudella: kolme yllätysmenuta ystävänpäiväksi
Ruokablogi
Ruokaa rakkaudella: kolme yllätysmenuta ystävänpäiväksi

14. helmikuuta vietetään ystävänpäivää. Yllätä rakkaimpasi valmistamalla hänelle makuaisteja hivelevä kynttiläillallinen. Ystävänpäivää varten Kikkoman on koonnut yhteen kolme illallismenuta.

Uudet dipit juhlakauteen
Ruokablogi
Uudet dipit juhlakauteen

Juhlakauden alkamisen kunniaksi Kikkoman on kehittänyt muutamia uusia dippireseptejä, jotka tuovat juhlamenuuseen mukavaa lisää. Dipit on helppo valmistaa ja ne tarjoavat herkullista umamimakua.

Washoku
Ruokablogi
Washoku

Washoku tarkoittaa perinteistä japanilaista keittiötä. Se on erittäin tiiviisti sidoksissa japanilaiseen kulttuuriin ja filosofiaan, ja se on jopa nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi.

Aasialaiset nuudelit
Ruokablogi
Aasialaiset nuudelit

Tunnetko jo kaikki erilaiset nuudelilajit? Oletko koskaan kuullut SOBA-, UDON- tai RAMEN-nuudeleista? Entä tunnetko SHIRATAKI-nuudelit? Täältä voit lukea lisää erilaisista nuudeleista!

La dolce vita Kikkomanin tyyliin
Ruokablogi
La dolce vita Kikkomanin tyyliin

Tyypillisillä italialaisilla aineksilla, kuten parmesaanijuustolla, aurinkokuivatetuilla tomaateilla, sienillä ja sardelleilla, on yksi yhteinen tekijä: erityisen täyteläinen umami-maku. Miksipä et siis käyttäisi niiden kanssa soijakastiketta, jossa on niin ikään umamia?