Kikkomanin Ruokablogi

Japani, washoku ja Kikkoman kuuluvat erottamattomasti yhteen. Tutustu erilaisiin blogiaiheisiimme ja inspiroidu.

Rapeutta ja rapsakkuutta japanilaistyylisillä rapeilla Kikkoman Panko
Ruokablogi
Rapeutta ja rapsakkuutta japanilaistyylisillä rapeilla Kikkoman Panko

Kikkoman Panko – japanilaistyylinen rapea korppujauho on keittiön monitaituri. Se tuo useisiin ruokiin ihanan rapeaa rapsakkuutta.

Jälkiruoat ja Kikkoman-soijakastike
Ruokablogi
Jälkiruoat ja Kikkoman-soijakastike

Soijakastiketta sisältävät jälkiruoat ovat Japanissa uskomattoman suosittuja. Soijakastiketta käytetään jopa jäätelöseoksissa tuomaan niihin erityistä karamellimaista makua.

Kananmunaruoat ja Kikkoman-kastikkeet
Ruokablogi
Kananmunaruoat ja Kikkoman-kastikkeet

Tiesitkö, että soijakastike sopii hyvin myös munaruokiin? Kananmunat ovat useissa japanilaisissa ruoissa pää- tai sivuroolissa.

Nauti parsa-ajasta Kikkomanin kanssa
Ruokablogi
Nauti parsa-ajasta Kikkomanin kanssa

Vaikka parsan kanssa syödään perinteisesti hollandaisekastiketta, myös parsa ja soijakastike muodostavat herkullisen yhdistelmän. Täältä löydät erilaisia vinkkejä parsan ostoon ja valmistukseen.

Sakura zensen
Ruokablogi
Sakura zensen

Sakura zensen eli ”kirsikkarintama” peittää Japanin joka kevät valkoiseen ja vaaleanpunaiseen kukkamereen. Täältä voit lukea lisää japanilaisesta kirsikankukkajuhlasta.

Temaki-rullat: helppoa, herkullista ja hauska valmistaa!
Ruokablogi
Temaki-rullat: helppoa, herkullista ja hauska valmistaa!

Temaki-juhlissa kaikki ainekset asetetaan ruokapöydälle ja jokainen voi kääriä juuri sellaisen temaki-rullan, kuin haluaa.

Gyozat – täynnä makua
Ruokablogi
Gyozat – täynnä makua

Nosta täytettä taikinakuoren keskelle ja paista rapeaksi, kypsennä hellävaraisesti tai friteeraa rapsakaksi: ihastu nyt japanilaisten gyoza-nyyttien monipuolisiin makuihin.

Perinteiset jouluruoat Euroopassa
Ruokablogi
Perinteiset jouluruoat Euroopassa

Kikkoman-soijakastikkeella saat erilaisiin jouluruokiin erityistä umami-makua. Täältä voit lukea, miten se onnistuu!

Umami-makua joulupöytään
Ruokablogi
Umami-makua joulupöytään

Joulu on vuoden kulinaarinen kohokohta. Kikkomanin reseptikokoelmasta löydät inspiraatioita joulun juhlaruokiin.

Upeita sushikakkureseptejä, joilla onnistut varmasti
Upeita sushikakkureseptejä, joilla onnistut varmasti

Sushikakut maistuvat herkullisilta ja niitä on helppo tehdä: niiden valmistaminen ei todellakaan vaadi huippukokin taitoja. Lisäksi sushikakku on todellinen katseenvangitsija pöydässä ja upea yllätys juhlavieraille!

Osechi-ryōri: japanilainen uudenvuoden ruoka
Ruokablogi
Osechi-ryōri: japanilainen uudenvuoden ruoka

Japanissa uuttavuotta vietetään 31.12.–1.1. ja se on yksi vuoden tärkeimmistä juhlista, jolla on omat tyypilliset perinteensä. Japanissa uudenvuodenpäivän tyypillinen ruoka on osechi-ryōri.

Tunnetko shabu-shabun?
Ruokablogi
Tunnetko shabu-shabun?

Ohuen ohueksi leikattua naudanlihaa, kiinankaalia, porkkanaa, sieniä ja muita kasviksia – näistä aineksista valmistetaan japanilainen fondue shabu-shabu.

Toisenlaista fondueta – Kikkoman-kastikkeilla
Ruokablogi
Toisenlaista fondueta – Kikkoman-kastikkeilla

Perinteisen, shabu-shabu-tyylisen fonduen valmistaminen on helppoa! Kikkoman esittelee kolme upeaa reseptiä eurooppalaisesta klassikosta japanilaisella vivahteella.

Ruokaa rakkaudella: kolme yllätysmenuta ystävänpäiväksi
Ruokablogi
Ruokaa rakkaudella: kolme yllätysmenuta ystävänpäiväksi

14. helmikuuta vietetään ystävänpäivää. Yllätä rakkaimpasi valmistamalla hänelle makuaisteja hivelevä kynttiläillallinen. Ystävänpäivää varten Kikkoman on koonnut yhteen kolme illallismenuta.

Uudet dipit juhlakauteen
Ruokablogi
Uudet dipit juhlakauteen

Juhlakauden alkamisen kunniaksi Kikkoman on kehittänyt muutamia uusia dippireseptejä, jotka tuovat juhlamenuuseen mukavaa lisää. Dipit on helppo valmistaa ja ne tarjoavat herkullista umamimakua.

Washoku
Ruokablogi
Washoku

Washoku tarkoittaa perinteistä japanilaista keittiötä. Se on erittäin tiiviisti sidoksissa japanilaiseen kulttuuriin ja filosofiaan, ja se on jopa nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi.

Aasialaiset nuudelit
Ruokablogi
Aasialaiset nuudelit

Tunnetko jo kaikki erilaiset nuudelilajit? Oletko koskaan kuullut SOBA-, UDON- tai RAMEN-nuudeleista? Entä tunnetko SHIRATAKI-nuudelit? Täältä voit lukea lisää erilaisista nuudeleista!

La dolce vita Kikkomanin tyyliin
Ruokablogi
La dolce vita Kikkomanin tyyliin

Tyypillisillä italialaisilla aineksilla, kuten parmesaanijuustolla, aurinkokuivatetuilla tomaateilla, sienillä ja sardelleilla, on yksi yhteinen tekijä: erityisen täyteläinen umami-maku. Miksipä et siis käyttäisi niiden kanssa soijakastiketta, jossa on niin ikään umamia?

Japas = japanilainen tapas
Ruokablogi
Japas = japanilainen tapas

Japas-annokset ovat pieniä herkullisia suupaloja. Japanilaisista tapas-resepteistämme löydät niin aitoja japanilaisia tapas-ruokia kuin myös japanilaisen keittiön inspiroimia reseptejä.

Meksikolaiset maut ja Kikkoman-soijakastike
Ruokablogi
Meksikolaiset maut ja Kikkoman-soijakastike

Japanilaisen keittiön tavoin myös meksikolainen keittiö on päässyt UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Lisäksi nämä molemmat ruokakulttuurit täydentävät toisiaan yllättävän hyvin.

Havaijilainen monikulttuurinen keittiö
Ruokablogi
Havaijilainen monikulttuurinen keittiö

Tyynellämerellä sijaitsevan Havaijin saaren ruokakulttuurissa korostuu etninen monimuotoisuus. Tyypilliset havaijilaiset ruoat ovat saaneet runsaasti vaikutteita maahanmuuttajilta ja niistä on tullut kiinteä osa havaijilaista kulttuuria.

Itse tehtyä sushia
Ruokablogi
Itse tehtyä sushia

Nykyään kaikki tietävät, mitä sushi on – ja rakastavat sitä. Maki-rullat ja muut sushit eivät kuitenkaan ole vain herkullisia, vaan myös niiden valmistaminen on hauskaa!

Herkullista, luovaa, vegaanista!
Herkullista, luovaa, vegaanista!

Vegaanisen ruokavalion noudattaminen ei tarkoita, että pitäisi luopua maukkaasta ruoasta! Kikkoman on kehittänyt muutamia vegaanisia reseptejä, joista ei puutu mitään. Lisämakua näihin ruokiin tuovat Kikkomanin vegaaniset soijakastikkeet.

Gluteeniton nautinto
Ruokablogi
Gluteeniton nautinto

Nykyään keliakia on huomattavasti tunnetumpi kuin aikaisemmin. Myös Kikkomanin tuotevalikoimasta löytyy gluteenittomia tuotteita.