Kikkomanin Ruokablogi

Japani, washoku ja Kikkoman kuuluvat erottamattomasti yhteen. Tutustu erilaisiin blogiaiheisiimme ja inspiroidu.

Ruokablogi
Välipalareseptejä Kikkoman-kastikkeilla

Tekeekö mielesi jotain herkullista, mutta ruoanlaitto ei innosta? Kikkoman on koonnut yhteen muutamia välipalaideoita, joiden valmistaminen käy käden käänteessä.

Ruokablogi
Jälkiruoat ja Kikkoman-soijakastike

Soijakastiketta sisältävät jälkiruoat ovat Japanissa uskomattoman suosittuja. Soijakastiketta käytetään jopa jäätelöseoksissa tuomaan niihin erityistä karamellimaista makua.

Ruokablogi
Kananmunaruoat ja Kikkoman-kastikkeet

Tiesitkö, että soijakastike sopii hyvin myös munaruokiin? Kananmunat ovat useissa japanilaisissa ruoissa pää- tai sivuroolissa.

Ruokablogi
Nauti parsa-ajasta Kikkomanin kanssa

Vaikka parsan kanssa syödään perinteisesti hollandaisekastiketta, myös parsa ja soijakastike muodostavat herkullisen yhdistelmän. Täältä löydät erilaisia vinkkejä parsan ostoon ja valmistukseen.

Ruokablogi
Sakura zensen

Sakura zensen eli ”kirsikkarintama” peittää Japanin joka kevät valkoiseen ja vaaleanpunaiseen kukkamereen. Täältä voit lukea lisää japanilaisesta kirsikankukkajuhlasta.

Ruokablogi
Washoku

Washoku tarkoittaa perinteistä japanilaista keittiötä. Se on erittäin tiiviisti sidoksissa japanilaiseen kulttuuriin ja filosofiaan, ja se on jopa nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi.

Ruokablogi
Aasialaiset nuudelit

Tunnetko jo kaikki erilaiset nuudelilajit? Oletko koskaan kuullut SOBA-, UDON- tai RAMEN-nuudeleista? Entä tunnetko SHIRATAKI-nuudelit? Täältä voit lukea lisää erilaisista nuudeleista!

Ruokablogi
La dolce vita Kikkomanin tyyliin

Tyypillisillä italialaisilla aineksilla, kuten parmesaanijuustolla, aurinkokuivatetuilla tomaateilla, sienillä ja sardelleilla, on yksi yhteinen tekijä: erityisen täyteläinen umami-maku. Miksipä et siis käyttäisi niiden kanssa soijakastiketta, jossa on niin ikään umamia?

Ruokablogi
Japas = japanilainen tapas

Japas-annokset ovat pieniä herkullisia suupaloja. Japanilaisista tapas-resepteistämme löydät niin aitoja japanilaisia tapas-ruokia kuin myös japanilaisen keittiön inspiroimia reseptejä.

Ruokablogi
Meksikolaiset maut ja Kikkoman-soijakastike

Japanilaisen keittiön tavoin myös meksikolainen keittiö on päässyt UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Lisäksi nämä molemmat ruokakulttuurit täydentävät toisiaan yllättävän hyvin.

Ruokablogi
Havaijilainen monikulttuurinen keittiö

Tyynellämerellä sijaitsevan Havaijin saaren ruokakulttuurissa korostuu etninen monimuotoisuus. Tyypilliset havaijilaiset ruoat ovat saaneet runsaasti vaikutteita maahanmuuttajilta ja niistä on tullut kiinteä osa havaijilaista kulttuuria.

Ruokablogi
Itse tehtyä sushia

Nykyään kaikki tietävät, mitä sushi on – ja rakastavat sitä. Maki-rullat ja muut sushit eivät kuitenkaan ole vain herkullisia, vaan myös niiden valmistaminen on hauskaa!