Kikkomanin Ruokablogi

Japani, washoku ja Kikkoman kuuluvat erottamattomasti yhteen. Tutustu erilaisiin blogiaiheisiimme ja inspiroidu.

Ruokablogi
Välipalareseptejä Kikkoman-kastikkeilla

Tekeekö mielesi jotain herkullista, mutta ruoanlaitto ei innosta? Kikkoman on koonnut yhteen muutamia välipalaideoita, joiden valmistaminen käy käden käänteessä.

Ruokablogi
Ruokaa rakkaudella: kolme yllätysmenuta ystävänpäiväksi

14. helmikuuta vietetään ystävänpäivää. Yllätä rakkaimpasi valmistamalla hänelle makuaisteja hivelevä kynttiläillallinen. Ystävänpäivää varten Kikkoman on koonnut yhteen kolme illallismenuta.

Ruokablogi
Osechi-ryōri: japanilainen uudenvuoden ruoka

Japanissa uuttavuotta vietetään 31.12.–1.1. ja se on yksi vuoden tärkeimmistä juhlista, jolla on omat tyypilliset perinteensä. Japanissa uudenvuodenpäivän tyypillinen ruoka on osechi-ryōri.

Ruokablogi
Perinteiset jouluruoat Euroopassa

Kikkoman-soijakastikkeella saat erilaisiin jouluruokiin erityistä umami-makua. Täältä voit lukea, miten se onnistuu!

Ruokablogi
Umami-makua joulupöytään

Joulu on vuoden kulinaarinen kohokohta. Kikkomanin reseptikokoelmasta löydät inspiraatioita joulun juhlaruokiin.

Ruokablogi
Tunnetko shabu-shabun?

Ohuen ohueksi leikattua naudanlihaa, kiinankaalia, porkkanaa, sieniä ja muita kasviksia – näistä aineksista valmistetaan japanilainen fondue shabu-shabu.

Ruokablogi
Toisenlaista fondueta – Kikkoman-kastikkeilla

Perinteisen, shabu-shabu-tyylisen fonduen valmistaminen on helppoa! Kikkoman esittelee kolme upeaa reseptiä eurooppalaisesta klassikosta japanilaisella vivahteella.

Ruokablogi
Washoku

Washoku tarkoittaa perinteistä japanilaista keittiötä. Se on erittäin tiiviisti sidoksissa japanilaiseen kulttuuriin ja filosofiaan, ja se on jopa nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi.

Ruokablogi
Aasialaiset nuudelit

Tunnetko jo kaikki erilaiset nuudelilajit? Oletko koskaan kuullut SOBA-, UDON- tai RAMEN-nuudeleista? Entä tunnetko SHIRATAKI-nuudelit? Täältä voit lukea lisää erilaisista nuudeleista!

Ruokablogi
La dolce vita Kikkomanin tyyliin

Tyypillisillä italialaisilla aineksilla, kuten parmesaanijuustolla, aurinkokuivatetuilla tomaateilla, sienillä ja sardelleilla, on yksi yhteinen tekijä: erityisen täyteläinen umami-maku. Miksipä et siis käyttäisi niiden kanssa soijakastiketta, jossa on niin ikään umamia?

Ruokablogi
Japas = japanilainen tapas

Japas-annokset ovat pieniä herkullisia suupaloja. Japanilaisista tapas-resepteistämme löydät niin aitoja japanilaisia tapas-ruokia kuin myös japanilaisen keittiön inspiroimia reseptejä.

Ruokablogi
Meksikolaiset maut ja Kikkoman-soijakastike

Japanilaisen keittiön tavoin myös meksikolainen keittiö on päässyt UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Lisäksi nämä molemmat ruokakulttuurit täydentävät toisiaan yllättävän hyvin.