Yakiniku-paahtopaistia paahdetun patongin päällä

kokonaisaika 95 min
15 min esivalmistelut
50 min marinointi
30 min valmistus

Ainekset

6 annosta
600 g
naudan paahtopaistia
4 rkl
oliiviöljyä
1 
iso tomaatti
suolaa, vastajauhettua pippuria
4 
valkosipulinkynttä
40 g
voita
50 g
minirucolaa
2 
patonkia
2 rkl
paahdettua sipulirouhetta

Yakiniku-marinadi:

4 rkl
ruskeaa sokeria
4 rkl
punaviiniä
2 viipale
sitruunaa
Ravintosisältö (per annos): 1429 kJ  /  341 kcal
12 g Rasva
22,3 g Proteiini
33,6 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Valmista ensin Yakiniku-marinadi: Kiehauta sokeri ja punaviini pienessä kattilassa. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon soijakastike ja sitruunasiivut ja anna marinadin jäähtyä.

Vaihe 2

Taputtele naudan paahtopaisti talouspaperilla kuivaksi, leikkaa n. 3 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja nosta siivut uunivuokaan. Kaada marinadi lihan päälle ja hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna marinoitua 40–50 minuuttia.

Vaihe 3

Nosta lihasiivut pois marinadista (nosta jäljelle jäänyt marinadi sivuun odottamaan) ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja paista lihasiivut pikaisesti kovalla lämmöllä molemmin puolin (paista lihasta vain pinta).

Vaihe 4

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Rypistä pala alumiinifoliota, aseta uuninkestävälle pannulle ja nosta lihasiivut alumiinifolion päälle. Pese tomaatti, poista kanta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä tomaattikuutiot lihasiivujen väliin ja mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle loput oliiviöljystä ja paista uunissa 12–15 minuuttia.

Vaihe 5

Nosta paistinpannu pois uunista, kääri liha alumiinifolioon ja anna levätä n. 10 minuuttia. Kuori valkosipulinkynnet, silppua hienoksi ja kuullota kuumennetussa voissa. Kaada joukkoon jäljelle jäänyt marinadi vähän ennen kuin valkosipuli alkaa ruskistua ja keitä marinadia hieman kokoon.

Vaihe 6

Pese rucola ja valuta tai linkoa kuivaksi. Leikkaa patonki siivuiksi ja paahda patonkisiivuja hetki kuumalla pannulla. Nostele lihasiivuja ja rucolaa patonkisiivujen päälle ja koristele tomaattikuutioilla ja paahdetulla sipulirouheella. Kaada päälle valkosipulikastiketta ja tarjoa.

Vinkki

Jos et pidä valkosipulista, voit valmistaa kastikkeen ilman valkosipulia. Kaada vain jäljelle jäänyt marinadi kuumennetun voin joukkoon ja keitä marinadia hieman kokoon.

Tämä helppo resepti sopii hyvin niin grillaukseen kuin barbecuehen.

Resepti-ID: 117

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Valmista ensin Yakiniku-marinadi: Kiehauta sokeri ja punaviini pienessä kattilassa. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon soijakastike ja sitruunasiivut ja anna marinadin jäähtyä.

Taputtele naudan paahtopaisti talouspaperilla kuivaksi, leikkaa n. 3 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja nosta siivut uunivuokaan. Kaada marinadi lihan päälle ja hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna marinoitua 40–50 minuuttia.

Nosta lihasiivut pois marinadista (nosta jäljelle jäänyt marinadi sivuun odottamaan) ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja paista lihasiivut pikaisesti kovalla lämmöllä molemmin puolin (paista lihasta vain pinta).

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Rypistä pala alumiinifoliota, aseta uuninkestävälle pannulle ja nosta lihasiivut alumiinifolion päälle. Pese tomaatti, poista kanta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä tomaattikuutiot lihasiivujen väliin ja mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle loput oliiviöljystä ja paista uunissa 12–15 minuuttia.

Nosta paistinpannu pois uunista, kääri liha alumiinifolioon ja anna levätä n. 10 minuuttia. Kuori valkosipulinkynnet, silppua hienoksi ja kuullota kuumennetussa voissa. Kaada joukkoon jäljelle jäänyt marinadi vähän ennen kuin valkosipuli alkaa ruskistua ja keitä marinadia hieman kokoon.

Pese rucola ja valuta tai linkoa kuivaksi. Leikkaa patonki siivuiksi ja paahda patonkisiivuja hetki kuumalla pannulla. Nostele lihasiivuja ja rucolaa patonkisiivujen päälle ja koristele tomaattikuutioilla ja paahdetulla sipulirouheella. Kaada päälle valkosipulikastiketta ja tarjoa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.