Yakiniku-paahtopaistia paahdetun patongin päällä
Hae
Suodattaa
Bookmark
310 / 320

Yakiniku-paahtopaistia paahdetun patongin päällä

Valmistelu aika: 1 tuntia 45 minuuttia
Marinointiaika: 50 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 1429 kJ / 342 kcal

Ainekset 6 annoksille

Yakiniku-marinadi:

  • 600 g naudan paahtopaistia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso tomaatti
  • suolaa, vastajauhettua pippuria
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 40 g voita
  • 50 g minirucolaa
  • 2 patonkia
  • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta

Valmistusohje

  1. Valmista ensin Yakiniku-marinadi: Kiehauta sokeri ja punaviini pienessä kattilassa. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon soijakastike ja sitruunasiivut ja anna marinadin jäähtyä.
  2. Taputtele naudan paahtopaisti talouspaperilla kuivaksi, leikkaa n. 3 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja nosta siivut uunivuokaan. Kaada marinadi lihan päälle ja hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna marinoitua 40–50 minuuttia.
  3. Nosta lihasiivut pois marinadista (nosta jäljelle jäänyt marinadi sivuun odottamaan) ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja paista lihasiivut pikaisesti kovalla lämmöllä molemmin puolin (paista lihasta vain pinta).
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Rypistä pala alumiinifoliota, aseta uuninkestävälle pannulle ja nosta lihasiivut alumiinifolion päälle. Pese tomaatti, poista kanta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä tomaattikuutiot lihasiivujen väliin ja mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle loput oliiviöljystä ja paista uunissa 12–15 minuuttia.
  5. Nosta paistinpannu pois uunista, kääri liha alumiinifolioon ja anna levätä n. 10 minuuttia. Kuori valkosipulinkynnet, silppua hienoksi ja kuullota kuumennetussa voissa. Kaada joukkoon jäljelle jäänyt marinadi vähän ennen kuin valkosipuli alkaa ruskistua ja keitä marinadia hieman kokoon.
  6. Pese rucola ja valuta tai linkoa kuivaksi. Leikkaa patonki siivuiksi ja paahda patonkisiivuja hetki kuumalla pannulla. Nostele lihasiivuja ja rucolaa patonkisiivujen päälle ja koristele tomaattikuutioilla ja paahdetulla sipulirouheella. Kaada päälle valkosipulikastiketta ja tarjoa.

Vinkki: Jos et pidä valkosipulista, voit valmistaa kastikkeen ilman valkosipulia. Kaada vain jäljelle jäänyt marinadi kuumennetun voin joukkoon ja keitä marinadia hieman kokoon.

TÄMÄ HELPPO RESEPTI SOPII HYVIN NIIN GRILLAUKSEEN KUIN BARBECUEHEN.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 6 annoksille

Yakiniku-marinadi:

  • 600 g naudan paahtopaistia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso tomaatti
  • suolaa, vastajauhettua pippuria
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 40 g voita
  • 50 g minirucolaa
  • 2 patonkia
  • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta