Viskillä maustetut Rib eye pihvit ja kurkku-melonisalaattia

kokonaisaika 145 min
10 min esivalmistelut
120 min marinointi
15 min valmistus

Mureiden rib eye -pihvien marinadissa on Kikkomanin soijakastiketta, vaahterasiirappia ja mausteita. Kypsennyksen aikana lihaa valellaan upean makuisella viski-appelsiinikastikkeella. Raikas kurkku-melonisalaatti on täydellinen lisuke lihalle.

Ainekset

4 annosta
4 
välikyljystä (noin 1,2–1,4 kg)

Marinadi:

1 
vaniljatangon siemenet
vastajauhettua pippuria
 ½ tl
silputtua timjamia
2 hyppysellinen
kanelijauhetta
4 rkl
oliiviöljyä
1 ½ tl
vaahterasiirappia

Valelukastike:

1 
pieni salottisipuli
1 
valkosipulinkynsi
3 ½ rkl
viskiä
100 ml
appelsiinimehua
vastajauhettua pippuria

Salaatti:

2 
pikkukurkkua (tai 1 iso kurkku)
1 
pieni meloni (esim. cantaloupe, vesimeloni tai hunajameloni)
200 g
fetajuustoa
2 
punaista makeaa suippopaprikaa
2 rkl
oliiviöljyä
2 ½ rkl
valkoviinietikkaa
1 ½ tl
hunajaa
vastajauhettua pippuria

Soijakastike-yrttivoi:

1 
valkosipulinkynsi
2 
basilikan lehtien vartta
250 g
pehmennettyä voita
3 rkl
parmesaaniraastetta
1 rkl
vaahterasiirappia
sitruunapippuria tai mustapippuria
Ravintosisältö (per annos): 2025 kJ  /  483 kcal
28,4 g Rasva
26,2 g Proteiini
21,2 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Taputtele kyljykset kuivaksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sivele kyljykset marinadilla. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Vaihe 2

Aloita valelukastikkeen valmistus kuorimalla salottisipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon viski, appelsiinimehu ja soijakastike ja sekoita tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää pippuria oman maun mukaan ja laita kastike jääkaappiin odottamaan.

Vaihe 3

Aloita salaatin valmistus pesemällä ja leikkaamalla kurkku ohuiksi siivuiksi. Puolita meloni, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Murenna fetajuusto. Puolita suippopaprikat ja poista siemenkota. Pese ja leikkaa renkaiksi.  

Vaihe 4

Valmista salaattikastike sekoittamalla tehosekoittimessa 1–2 ruokalusikallista kuutioitua melonia, oliiviöljy, viinietikka, soijakastike ja hunaja. Mausta pippurilla. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. 

Vaihe 5

Aloita soijakastike- ja yrttivoin valmistus kuorimalla ja silppuamalla valkosipuli pieneksi. Pese basilika, taputtele kuivaksi ja irrota lehdet. Leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi. Sekoita keskenään valkosipuli, basilika, soijakastike, parmesaani, vaahterasiirappi ja voi. Mausta pippurilla.

Vaihe 6

Laita kyljykset grilliin (sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Grillaa haluttuun kypsyyteen (katso vinkki) ja valele kyljyksiä viski- ja appelsiinikastikkeella. Tarjoa soijakastike- ja yrttivoin sekä salaatin kanssa.

Vinkki:

Marinadi sopii mainiosti myös grillatulle possunkyljelle. Jokainen nauttii pihvinsä mieluiten tiettyyn kypsyyteen paistettuna.

Alla olevien sisälämpötilojen perusteella varmistat oikean kypsyysasteen. Sisälämpötilan voi mitata paistomittarilla, joka tulee painaa pihvin keskiosaan (ei kokonaan läpi) luuta välttäen.

Raaka: 48–52 °C
Medium miinus: 52–55 °C
Medium: 55–59 °C
Kypsä: 60–62 °C

Resepti-ID: 867

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Taputtele kyljykset kuivaksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sivele kyljykset marinadilla. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Aloita valelukastikkeen valmistus kuorimalla salottisipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon viski, appelsiinimehu ja soijakastike ja sekoita tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää pippuria oman maun mukaan ja laita kastike jääkaappiin odottamaan.

Aloita salaatin valmistus pesemällä ja leikkaamalla kurkku ohuiksi siivuiksi. Puolita meloni, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Murenna fetajuusto. Puolita suippopaprikat ja poista siemenkota. Pese ja leikkaa renkaiksi.  

Valmista salaattikastike sekoittamalla tehosekoittimessa 1–2 ruokalusikallista kuutioitua melonia, oliiviöljy, viinietikka, soijakastike ja hunaja. Mausta pippurilla. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. 

Aloita soijakastike- ja yrttivoin valmistus kuorimalla ja silppuamalla valkosipuli pieneksi. Pese basilika, taputtele kuivaksi ja irrota lehdet. Leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi. Sekoita keskenään valkosipuli, basilika, soijakastike, parmesaani, vaahterasiirappi ja voi. Mausta pippurilla.

Laita kyljykset grilliin (sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Grillaa haluttuun kypsyyteen (katso vinkki) ja valele kyljyksiä viski- ja appelsiinikastikkeella. Tarjoa soijakastike- ja yrttivoin sekä salaatin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.