Hae
Suodattaa
6 / 49

Vegetaarinen maki-sushi – kolme tapaa

Ohjeet ja ainekset herkullisten papuja, selleriä, omenaa ja punajuurta sisältävien kasvissushien valmistukseen.

Vegetaarinen maki-sushi – kolme tapaa
Valmistusaika 50 min
Valmistelu aika: 45 min
Kokkausaika 5 min
460 kJ / 110 kcal
Fett / Rasva: 2,2 g
Protein / Proteiini: 3,2 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 17,7 g

Ainekset 18 annokselle

Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla

  • 4 vihreää papua
  • Suolaa
  • 30 g porkkanaa
  • ½ nori-arkki
  • 70 g keitettyä sushiriisiä*
  • ½ tl wasabitahnaa
  • 2 tl hienonnettua mantelia
  • 2 tl Kikkomanin seesamikastiketta**

**Vaihtoehtona Kikkomanin seesamikastikkeelle: 10 g maapähkinävoita, 10 g vettä, 2 g luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta, 1–2 tippaa seesamiöljyä

Vegetaarinen maki-sushi sellerillä    

  • 1 sellerinvarsi / 30 g selleriä
  • Suolaa
  • ½ nori-arkki
  • 70 g keitettyä sushiriisiä*
  • ½ tl wasabitahnaa

Sellerin marinadi:

Vegetaarinen maki-sushi omenalla ja punajuurella

  • 80 g punajuurta (esikypsennettyä)
  • 30 g omenaa
  • ½ nori-arkki
  • 70 g keitettyä sushiriisiä*
  • ½ tl wasabitahnaa
  • 3–4 mintunlehteä

Punajuurten marinadi:

Tarjoiluun:

Valmistusohje

Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla

  1. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuutin ajan ja anna jäähtyä.
  2. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  3. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  4. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  5. Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  6. Lisää pavut ja porkkanasuikaleet pitkittäin sushiriisin keskelle.
  7. Levitä hienonnetut mantelit riisin päälle ja mausta Kikkomanin seesamikastikkeella**.
  8. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  9. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Vegetaarinen maki-sushi sellerillä    

  1. Leikkaa selleri suikaleiksi (pituus n. 10 cm).
  2. Lisää sellerisuikaleet ja 2 g suolaa kulhoon. Jätä maustumaan noin 10 minuutiksi. Taputtele selleri kuivaksi talouspaperilla.
  3. Sekoita kulhossa marinadi Kikkoman-soijakastikkeesta, inkivääristä ja sokerista. Anna sellerin maustua marinadissa noin 30 minuutin ajan.
  4. Taputtele selleri kuivaksi talouspaperilla.
  5. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  6. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  7. Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  8. Lisää marinoitu selleri pitkittäin sushiriisin keskelle.
  9. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  10. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Vegetaarinen maki-sushi omenalla ja punajuurella

  1. Sekoita marinadi maapähkinävoista, Kikkoman-soijakastikkeesta ja sokerista.
  2. Leikkaa punajuuri suikaleiksi. Sekoita marinadiin ja anna maustua noin 20 minuutin ajan.
  3. Leikkaa omena suikaleiksi.
  4. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  5. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  6. Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  7. Lisää 3 marinoitua punajuurisuikaletta, omenasuikaleet ja mintunlehdet pitkittäin sushiriisin keskelle.
  8. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  9. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)

  • 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
  • 450 ml vettä

Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten

tai vaihtoehtoisesti:

  • 70 ml riisietikkaa
  • 30 g sokeria
  • 15 g suolaa

Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.

Valmistusaika 50 min
Valmistelu aika: 45 min
Kokkausaika 5 min
460 kJ / 110 kcal
Fett / Rasva: 2,2 g
Protein / Proteiini: 3,2 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 17,7 g

Ainekset 18 annokselle

Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla

  • 4 vihreää papua
  • Suolaa
  • 30 g porkkanaa
  • ½ nori-arkki
  • 70 g keitettyä sushiriisiä*
  • ½ tl wasabitahnaa
  • 2 tl hienonnettua mantelia
  • 2 tl Kikkomanin seesamikastiketta**

**Vaihtoehtona Kikkomanin seesamikastikkeelle: 10 g maapähkinävoita, 10 g vettä, 2 g luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta, 1–2 tippaa seesamiöljyä

Vegetaarinen maki-sushi sellerillä    

  • 1 sellerinvarsi / 30 g selleriä
  • Suolaa
  • ½ nori-arkki
  • 70 g keitettyä sushiriisiä*
  • ½ tl wasabitahnaa

Sellerin marinadi:

Vegetaarinen maki-sushi omenalla ja punajuurella

  • 80 g punajuurta (esikypsennettyä)
  • 30 g omenaa
  • ½ nori-arkki
  • 70 g keitettyä sushiriisiä*
  • ½ tl wasabitahnaa
  • 3–4 mintunlehteä

Punajuurten marinadi:

Tarjoiluun: