
Vegetaarinen maki-sushi – kolme tapaa
Ohjeet ja ainekset herkullisten papuja, selleriä, omenaa ja punajuurta sisältävien kasvissushien valmistukseen.

Ainekset 18 annokselle
Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla
- 4 vihreää papua
- Suolaa
- 30 g porkkanaa
- ½ nori-arkki
- 70 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
- 2 tl hienonnettua mantelia
- 2 tl Kikkomanin seesamikastiketta**
**Vaihtoehtona Kikkomanin seesamikastikkeelle: 10 g maapähkinävoita, 10 g vettä, 2 g luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta, 1–2 tippaa seesamiöljyä
Vegetaarinen maki-sushi sellerillä
- 1 sellerinvarsi / 30 g selleriä
- Suolaa
- ½ nori-arkki
- 70 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
Sellerin marinadi:
- 30 g / 3 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 5 g raastettua inkivääriä
- 3 g sokeria
Vegetaarinen maki-sushi omenalla ja punajuurella
- 80 g punajuurta (esikypsennettyä)
- 30 g omenaa
- ½ nori-arkki
- 70 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
- 3–4 mintunlehteä
Punajuurten marinadi:
- 2 tl maapähkinävoita
- 2 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 1 tl sokeria
Tarjoiluun:
- Säilöttyä inkivääriä, wasabitahnaa ja luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
Valmistusohje
Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla
- Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuutin ajan ja anna jäähtyä.
- Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
- Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
- Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
- Lisää pavut ja porkkanasuikaleet pitkittäin sushiriisin keskelle.
- Levitä hienonnetut mantelit riisin päälle ja mausta Kikkomanin seesamikastikkeella**.
- Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
- Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.
Vegetaarinen maki-sushi sellerillä
- Leikkaa selleri suikaleiksi (pituus n. 10 cm).
- Lisää sellerisuikaleet ja 2 g suolaa kulhoon. Jätä maustumaan noin 10 minuutiksi. Taputtele selleri kuivaksi talouspaperilla.
- Sekoita kulhossa marinadi Kikkoman-soijakastikkeesta, inkivääristä ja sokerista. Anna sellerin maustua marinadissa noin 30 minuutin ajan.
- Taputtele selleri kuivaksi talouspaperilla.
- Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
- Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
- Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
- Lisää marinoitu selleri pitkittäin sushiriisin keskelle.
- Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
- Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.
Vegetaarinen maki-sushi omenalla ja punajuurella
- Sekoita marinadi maapähkinävoista, Kikkoman-soijakastikkeesta ja sokerista.
- Leikkaa punajuuri suikaleiksi. Sekoita marinadiin ja anna maustua noin 20 minuutin ajan.
- Leikkaa omena suikaleiksi.
- Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
- Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
- Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
- Lisää 3 marinoitua punajuurisuikaletta, omenasuikaleet ja mintunlehdet pitkittäin sushiriisin keskelle.
- Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
- Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.
*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)
- 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
- 450 ml vettä
Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten
- 100 ml Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille
tai vaihtoehtoisesti:
- 70 ml riisietikkaa
- 30 g sokeria
- 15 g suolaa
Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 18 annokselle
Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla
- 4 vihreää papua
- Suolaa
- 30 g porkkanaa
- ½ nori-arkki
- 70 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
- 2 tl hienonnettua mantelia
- 2 tl Kikkomanin seesamikastiketta**
**Vaihtoehtona Kikkomanin seesamikastikkeelle: 10 g maapähkinävoita, 10 g vettä, 2 g luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta, 1–2 tippaa seesamiöljyä
Vegetaarinen maki-sushi sellerillä
- 1 sellerinvarsi / 30 g selleriä
- Suolaa
- ½ nori-arkki
- 70 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
Sellerin marinadi:
- 30 g / 3 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 5 g raastettua inkivääriä
- 3 g sokeria
Vegetaarinen maki-sushi omenalla ja punajuurella
- 80 g punajuurta (esikypsennettyä)
- 30 g omenaa
- ½ nori-arkki
- 70 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
- 3–4 mintunlehteä
Punajuurten marinadi:
- 2 tl maapähkinävoita
- 2 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 1 tl sokeria
Tarjoiluun:
- Säilöttyä inkivääriä, wasabitahnaa ja luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta