Vegetaarinen gunkan maki - sushi avokadolla ja omenalla
Hae
Suodattaa
5 / 49

Vegetaarinen gunkan maki - sushi avokadolla ja omenalla

Ohjeet ja ainekset avokado-omenamajoneesilla ja riisillä täytettyjen gunkan maki -kasvissushien valmistukseen.

Vegetaarinen gunkan maki - sushi avokadolla ja omenalla
Valmistusaika 15 min
Valmistelu aika: 15 min
443 kJ / 107 kcal
Fett / Rasva: 7,2 g
Protein / Proteiini: 1,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 7,9 g

Ainekset 4 annokselle

  • 2 rkl omenakuutioita*
  • 2 rkl avokadokuutioita
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 nori-arkki
  • 80 g keitettyä sushiriisiä**

Tarjoiluun:

*Voit käyttää omenan sijaan myös persimonia, greippiä, appelsiinia tai jotain muuta hedelmää.

Valmistusohje

  1. Sekoita omena- ja avokadokuutiot majoneesin kanssa kulhossa.
  2. Leikkaa nori-arkki: leikkaa toiselta sivulta 3 cm:n suikale viivoja pitkin ja aseta sivuun.
  3. Leikkaa 4 nori-suikaletta viivoja pitkin ja aseta sivuun odottamaan (n. 3 cm x 15 cm, 4 arkkia).
  4. Muotoile 4 x 20 g sushiriisiä soikeiksi palloiksi vedellä kostutetuin sormin.
  5. Kääri kunkin pallon ympärille nori-suikale. ”Liimaa” se muutamalla tahmealla riisinjyvällä ja purista kiinni.
  6. Lisää yksi annos omena-avokadoseosta kunkin pallon päälle.
  7. Koristele gunkanit ohuilla omenasuikaleilla ja avokadolla. Tarjoa Kikkoman-soijakastikkeen kanssa.

**Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)

  • 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
  • 450 ml vettä

Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten

tai vaihtoehtoisesti:

  • 70 ml riisietikkaa
  • 30 g sokeria
  • 15 g suolaa

Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.

Valmistusaika 15 min
Valmistelu aika: 15 min
443 kJ / 107 kcal
Fett / Rasva: 7,2 g
Protein / Proteiini: 1,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 7,9 g

Ainekset 4 annokselle

  • 2 rkl omenakuutioita*
  • 2 rkl avokadokuutioita
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 nori-arkki
  • 80 g keitettyä sushiriisiä**

Tarjoiluun:

*Voit käyttää omenan sijaan myös persimonia, greippiä, appelsiinia tai jotain muuta hedelmää.