
204 / 514
Vegetaarinen gunkan maki - sushi avokadolla ja omenalla
Ohjeet ja ainekset avokado-omenamajoneesilla ja riisillä täytettyjen gunkan maki -kasvissushien valmistukseen.
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Pääruoat
Riisi
Sushi videos
Japanilaisia ruokia
Kasvisruoat
Sushi
Valmisteluaikaa < 20 min

Valmistusaika
15 min
Valmistelu aika:
15 min
443 kJ / 107 kcal
Fett / Rasva:
7,2 g
Protein / Proteiini:
1,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
7,9 g
Ainekset 4 annokselle
- 2 rkl omenakuutioita*
- 2 rkl avokadokuutioita
- 1 rkl majoneesia
- 1 nori-arkki
- 80 g keitettyä sushiriisiä**
Tarjoiluun:
- Omena- ja avokadosuikaleita
- Luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
*Voit käyttää omenan sijaan myös persimonia, greippiä, appelsiinia tai jotain muuta hedelmää.
Valmistusohje
- Sekoita omena- ja avokadokuutiot majoneesin kanssa kulhossa.
- Leikkaa nori-arkki: leikkaa toiselta sivulta 3 cm:n suikale viivoja pitkin ja aseta sivuun.
- Leikkaa 4 nori-suikaletta viivoja pitkin ja aseta sivuun odottamaan (n. 3 cm x 15 cm, 4 arkkia).
- Muotoile 4 x 20 g sushiriisiä soikeiksi palloiksi vedellä kostutetuin sormin.
- Kääri kunkin pallon ympärille nori-suikale. ”Liimaa” se muutamalla tahmealla riisinjyvällä ja purista kiinni.
- Lisää yksi annos omena-avokadoseosta kunkin pallon päälle.
- Koristele gunkanit ohuilla omenasuikaleilla ja avokadolla. Tarjoa Kikkoman-soijakastikkeen kanssa.
**Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)
- 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
- 450 ml vettä
Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten
- 100 ml Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille
tai vaihtoehtoisesti:
- 70 ml riisietikkaa
- 30 g sokeria
- 15 g suolaa
Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
15 min
Valmistelu aika:
15 min
443 kJ / 107 kcal
Fett / Rasva:
7,2 g
Protein / Proteiini:
1,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
7,9 g
Ainekset 4 annokselle
- 2 rkl omenakuutioita*
- 2 rkl avokadokuutioita
- 1 rkl majoneesia
- 1 nori-arkki
- 80 g keitettyä sushiriisiä**
Tarjoiluun:
- Omena- ja avokadosuikaleita
- Luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
*Voit käyttää omenan sijaan myös persimonia, greippiä, appelsiinia tai jotain muuta hedelmää.