
Vasikanlihafondue

Ainekset 6 annokselle
Vasikanlihafondue
- 1 l vasikanlientä
- 600 g vasikanfileetä
- 250 g sieniä (herkkusieniä tai siitakesieniä)
- 3 porkkanaa
- 200 g ruusukaalia
- 100 ml Kikkomanin Seesam-kastiketta
Gribiche-kastike
- 4 kananmunaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 rkl Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille
- 60 ml oliiviöljyä
- 4 suolakurkkua
- 2 rkl kapriksia suolaliemessä
- 3 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
- ½ nippu persiljaa
- ½ nippu ruohosipulia
Itse tehty vasikanliemi
- 3 kevätsipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 kg vasikanlihaa (keittolihaa)
- 1 kg vasikan luita
- 2 porkkanaa
- 6 l vettä
- 1 laakerinlehti
- ¼ nippu persiljaa
- 5 timjamin vartta
- 5 kokonaista maustepippuria
- 10 kokonaista valkopippuria
- 60 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
Valmistusohje
Itse tehty vasikanliemi
Huuhtele liha ja luut huolellisesti. Laita lihapalat isoon keittokattilaan ja kaada joukkoon vesi. Kiehauta. Kun vesi kiehuu, kuori vaahto pois. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua keskisuurella lämmöllä vähintään 3 tuntia. Siivilöi liemi ja mausta maun mukaan.
Itse keitetyn liemen sijaan voit käyttää myös valmislientä tai liemikuutioita.
Gribiche-kastike
Keitä kananmunat, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Sekoita 2 keitettyä kananmunan keltuaista, sinappi, etikka, Ponzu-kastike ja oliiviöljy keskenään, kunnes seoksesta tulee kermainen tahna. Silppua yrtit, kananmunat, suolakurkut, kaprikset ja loput ainekset hienoksi ja sekoita tahnan joukkoon. Mausta pippurilla.
Vasikanlihafondue
Leikkaa vasikanfilee 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Keitä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan ja jäähdytä kylmällä vedellä. Leikkaa porkkanat 5 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Keitä porkkanoita muutama minuutti vedessä, kunnes ne pehmenevät hieman. Pilko sienet kahteen tai neljään osaan sienten koosta riippuen. Kuumenna vasikanliemi fondue-padassa liedellä. Nosta fondue-pata lämmittimen päälle. Työnnä tikkuihin lihapaloja ja kasviksia ja kypsennä ne liemessä. Tarjoa kastikkeiden kanssa.
Kasvisfondue
Kasvisfonduen voit valmistaa käyttämällä kasvislientä ja jättämällä lihan pois.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 6 annokselle
Vasikanlihafondue
- 1 l vasikanlientä
- 600 g vasikanfileetä
- 250 g sieniä (herkkusieniä tai siitakesieniä)
- 3 porkkanaa
- 200 g ruusukaalia
- 100 ml Kikkomanin Seesam-kastiketta
Gribiche-kastike
- 4 kananmunaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 rkl Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille
- 60 ml oliiviöljyä
- 4 suolakurkkua
- 2 rkl kapriksia suolaliemessä
- 3 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
- ½ nippu persiljaa
- ½ nippu ruohosipulia
Itse tehty vasikanliemi
- 3 kevätsipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 kg vasikanlihaa (keittolihaa)
- 1 kg vasikan luita
- 2 porkkanaa
- 6 l vettä
- 1 laakerinlehti
- ¼ nippu persiljaa
- 5 timjamin vartta
- 5 kokonaista maustepippuria
- 10 kokonaista valkopippuria
- 60 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta