Hae
Suodattaa
Vasikanlihafondue
Bookmark
315 / 334

Vasikanlihafondue

Lämpöarvo (annosta kohti): 1799 kJ / 430 kcal

Ainekset 6 annoksille

Vasikanlihafondue

  • 1 l vasikanlientä
  • 600 g vasikanfileetä
  • 250 g sieniä (herkkusieniä tai siitakesieniä)
  • 3 porkkanaa
  • 200 g ruusukaalia
  • 100 ml Kikkomanin Seesam-kastiketta

Gribiche-kastike

Itse tehty vasikanliemi

Valmistusohje

Itse tehty vasikanliemi

Huuhtele liha ja luut huolellisesti. Laita lihapalat isoon keittokattilaan ja kaada joukkoon vesi. Kiehauta. Kun vesi kiehuu, kuori vaahto pois. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua keskisuurella lämmöllä vähintään 3 tuntia. Siivilöi liemi ja mausta maun mukaan.

Itse keitetyn liemen sijaan voit käyttää myös valmislientä tai liemikuutioita.

Gribiche-kastike

Keitä kananmunat, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Sekoita 2 keitettyä kananmunan keltuaista, sinappi, etikka, Ponzu-kastike ja oliiviöljy keskenään, kunnes seoksesta tulee kermainen tahna. Silppua yrtit, kananmunat, suolakurkut, kaprikset ja loput ainekset hienoksi ja sekoita tahnan joukkoon. Mausta pippurilla. 

Vasikanlihafondue

Leikkaa vasikanfilee 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Keitä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan ja jäähdytä kylmällä vedellä. Leikkaa porkkanat 5 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Keitä porkkanoita muutama minuutti vedessä, kunnes ne pehmenevät hieman. Pilko sienet kahteen tai neljään osaan sienten koosta riippuen. Kuumenna vasikanliemi fondue-padassa liedellä. Nosta fondue-pata lämmittimen päälle. Työnnä tikkuihin lihapaloja ja kasviksia ja kypsennä ne liemessä. Tarjoa kastikkeiden kanssa.

Kasvisfondue

Kasvisfonduen voit valmistaa käyttämällä kasvislientä ja jättämällä lihan pois.

Ainekset 6 annoksille

Vasikanlihafondue

  • 1 l vasikanlientä
  • 600 g vasikanfileetä
  • 250 g sieniä (herkkusieniä tai siitakesieniä)
  • 3 porkkanaa
  • 200 g ruusukaalia
  • 100 ml Kikkomanin Seesam-kastiketta

Gribiche-kastike

Itse tehty vasikanliemi