
Värikkäät kasvikset oliivi-soijakastikedipin kanssa

Ainekset 4 annokselle
- 120 g bataattia
- 120 g porkkanaa
- 240 g pieniä perunoita (esim. varhaisperunoita)
- 120 g kesäkurpitsaa
- 100 g keltaista paprikaa
- 120 g parsakaalia
- 12 kirsikkatomaattia (n. 120 g)
- 3–4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- yrttejä, esim. oreganoa, laakerinlehti
- 200 ml kasvislientä
Oliivi-soijakastikedippi:
- 4 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta (n. 40 ml)
- 60 g mietoja vihreitä kivettömiä oliiveja
- ¼ rkl sitruunamehua
- 6 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl omenahilloa
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1 tl sokeria
- 2 tl kapriksia
Valmistusohje
- Kuori ja pese bataatit ja porkkanat. Pese perunat. Pilko bataatit ja porkkanat ja halkaise perunat. Keitä bataatteja, porkkanoita ja perunoita n. 5 minuuttia.
- Pese kesäkurpitsa ja poista päät. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta ja pese paprika. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja huuhdo kukinnot. Pese tomaatit.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Kaada oliiviöljy ja soijakastike isoon kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Lisää joukkoon perunat, kasvikset ja yrtit ja sekoita keskenään.
- Kaada kasvisliemi syvälle uunipellille tai isoon uunivuokaan, levitä kasvikset pellille/vuokaan ja paista uunissa 20–25 minuuttia.
- Valmista oliivi-soijakastikedippi soseuttamalla tehosekoittimessa kaikki ainekset kapriksia lukuun ottamatta. Silppua kaprikset ja lisää joukkoon. Nosta uunipelti tai -vuoka pois uunista, lusikoi päälle oliivi-soijakastikedippiä ja tarjoa halutessasi leivän kanssa.
TÄMÄ HELPPO RESEPTI SOPII HYVIN NIIN GRILLAUKSEEN KUIN BARBECUEHEN.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 120 g bataattia
- 120 g porkkanaa
- 240 g pieniä perunoita (esim. varhaisperunoita)
- 120 g kesäkurpitsaa
- 100 g keltaista paprikaa
- 120 g parsakaalia
- 12 kirsikkatomaattia (n. 120 g)
- 3–4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- yrttejä, esim. oreganoa, laakerinlehti
- 200 ml kasvislientä
Oliivi-soijakastikedippi:
- 4 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta (n. 40 ml)
- 60 g mietoja vihreitä kivettömiä oliiveja
- ¼ rkl sitruunamehua
- 6 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl omenahilloa
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1 tl sokeria
- 2 tl kapriksia