Hae
Suodattaa
Värikäs kasvishyytelö ja maapähkinäkerma
Bookmark
55 / 101

Värikäs kasvishyytelö ja maapähkinäkerma

Värikäs kasvishyytelö ja maapähkinäkerma
Valmistusaika 360 min
Valmistelu aika: 360 min
316 kJ / 75 kcal
Rasva: 3.7 g
Protein / Proteiini: 3.9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 5.5 g

Ainekset 10 annokselle

Kasvisliemi:

  • 5 kuivattua tomaattia
  • 2-3 kuivattua siitakesientä
  • 1 arkki (10 x 10 cm) kombu-levää
  • 1 pieni pala inkivääriä
  • 120 g herkkusieniä
  • 100 g kuorittua sipulia
  • 40 g purjoa
  • 20 g selleriä

Värikäs hyytelö:

Maapähkinäkerma:

  • 6 tl maapähkinävoita
  • 1 tl kermaa

Valmistusohje

Valmista ensin kasvisliemi: Kaada kattilaan 1,2 litraa vettä ja nosta tomaatit, siitakesienet ja okra-palot kattilaan liottumaan 2–3 tunniksi. Puhdista herkkusienet. Kuori inkivääri, sipuli, purjo ja selleri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kiehauta liemipohja ja kaavi pintaan muodostunut vaahto pois. Lisää joukkoon pilkotut kasvikset ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Kaada liemi tiheän siivilän läpi ja nosta sivuun odottamaan. Nosta siitakesienet ja tomaatit pois siivilästä ja huuhdo siitakesienet. Purista siitakesienistä ja kuivatuista neste pois ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Valmista seuraavaksi hyytelö: Keitä maissit suolatussa vedessä, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja leikkaa 5 mm:n paksuisiksi paloiksi. Tee sama okra-pavuille. Tee tomaatteihin ristinmuotoiset viillot, kaada päälle kiehuvaa vettä, irrota kuoret, kannat ja siemenet ja pilko hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Poista paprikasta siemenet ja aseta paprikan puolikas leivinpaperilla vuoratulle pellille kuori alaspäin. Paista paprikaa uunissa grillivastuksen alla n. 4–6 minuuttia, jäähdytä lävikössä kylmällä vedellä, poista kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kaada kasvisliemestä 350 ml sivuun odottamaan. Nosta jäljelle jääneeseen jäähtyneeseen liemeen siitakesienet, maissit, okra-palot, paprikakuutiot sekä tuoreet ja kuivatut tomaatit. Anna marinoitua jääkaapissa n. 30–40 minuuttia.

Kaada sivuun jätetystä liemestä 300 ml kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon liivatejauhe ja mausta sokerilla ja soijakastikkeella. Kaada marinoiduista kasviksista neste pois, taputtele kasvikset talouspaperilla kuiviksi ja kaada 10 pieneen lasipurkkiin. Kaada liivatelientä purkkeihin ja nosta purkit jääkaappiin hyytymään n. 2 tunniksi.

Valmista lopuksi maapähkinäkerma sekoittamalla keskenään maapähkinävoi, kerma ja loput kasvisliemestä. Aseta kasvishyytelöllä täytetyt lasipurkit ja maapähkinäkermaa lautasille, koristele halutessasi kirvelillä ja tarjoa.
 

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 360 min
Valmistelu aika: 360 min
316 kJ / 75 kcal
Rasva: 3.7 g
Protein / Proteiini: 3.9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 5.5 g

Ainekset 10 annokselle

Kasvisliemi:

  • 5 kuivattua tomaattia
  • 2-3 kuivattua siitakesientä
  • 1 arkki (10 x 10 cm) kombu-levää
  • 1 pieni pala inkivääriä
  • 120 g herkkusieniä
  • 100 g kuorittua sipulia
  • 40 g purjoa
  • 20 g selleriä

Värikäs hyytelö:

Maapähkinäkerma:

  • 6 tl maapähkinävoita
  • 1 tl kermaa