
9 / 40
Uunissa kypsennetty cataplana simpukoilla ja katkaravuilla
Yhdessä padassa valmistuva, simpukoita ja katkarapuja sisältävä cataplana on helppo ruoka, joka tuo keittiöösi Välimeren makuja.

Valmistusaika
85 min
Valmistelu aika:
25 min
Kokkausaika
60 min
2589 kJ / 617 kcal
Fett / Rasva:
22,9 g
Protein / Proteiini:
42,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
45,6 g
Ainekset 4 annokselle
- 1 kg tuoreita simpukoita
- 8 raakaa jättikatkarapua päineen ja kuorineen
- 500 g kiinteitä perunoita
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 80 g pekonia
- 400 g luumutomaatteja
- 2 paprikaa (keltainen, punainen)
- 6 rkl oliiviöljyä
- 2 tl makeaa paprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 250 ml valkoviiniä
- 200 ml kalalientä
- 2 laakerinlehteä
- 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- ripaus sokeria
- 3 timjamin oksaa
- ½ nippu korianterin lehtiä
- 2 rkl sileälehtistä persiljaa
Valmistusohje
- Laita simpukat ja katkaravut kylmään veteen.
- Huuhtele, kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprikat ja luumutomaatit. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Kuutioi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota padassa miedolla lämmöllä oliiviöljyn ja pekonin kanssa.
- Lisää tomaattipyre, paprikajauhe ja laakerinlehdet. Lisää valkoviini ja anna nesteen haihtua puoleen.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Lisää tomaatit, paprikat, perunat ja katkaravut. Lisää kalaliemi. Mausta sokerilla ja Kikkoman-soijakastikkeella.
- Laita simpukat ja katkaravut pataan. Kypsennä uunin keskitasolla.
- Hienonna sillä välin korianteri ja persilja. Nypi irti timjaminlehdet. Koristele ruoka tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
85 min
Valmistelu aika:
25 min
Kokkausaika
60 min
2589 kJ / 617 kcal
Fett / Rasva:
22,9 g
Protein / Proteiini:
42,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
45,6 g
Ainekset 4 annokselle
- 1 kg tuoreita simpukoita
- 8 raakaa jättikatkarapua päineen ja kuorineen
- 500 g kiinteitä perunoita
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 80 g pekonia
- 400 g luumutomaatteja
- 2 paprikaa (keltainen, punainen)
- 6 rkl oliiviöljyä
- 2 tl makeaa paprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 250 ml valkoviiniä
- 200 ml kalalientä
- 2 laakerinlehteä
- 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- ripaus sokeria
- 3 timjamin oksaa
- ½ nippu korianterin lehtiä
- 2 rkl sileälehtistä persiljaa