Hae
Suodata
Uunissa kypsennetty cataplana simpukoilla ja katkaravuilla
Bookmark
9 / 40

Uunissa kypsennetty cataplana simpukoilla ja katkaravuilla

Yhdessä padassa valmistuva, simpukoita ja katkarapuja sisältävä cataplana on helppo ruoka, joka tuo keittiöösi Välimeren makuja.

Uunissa kypsennetty cataplana simpukoilla ja katkaravuilla
Valmistusaika 85 min
Valmistelu aika: 25 min
Kokkausaika 60 min
2589 kJ / 617 kcal
Fett / Rasva: 22,9 g
Protein / Proteiini: 42,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 45,6 g

Ainekset 4 annokselle

  • 1 kg tuoreita simpukoita
  • 8 raakaa jättikatkarapua päineen ja kuorineen
  • 500 g kiinteitä perunoita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 80 g pekonia
  • 400 g luumutomaatteja
  • 2 paprikaa (keltainen, punainen)
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl makeaa paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 250 ml valkoviiniä
  • 200 ml kalalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta
  • ripaus sokeria
  • 3 timjamin oksaa
  • ½ nippu korianterin lehtiä
  • 2 rkl sileälehtistä persiljaa

Valmistusohje

  1. Laita simpukat ja katkaravut kylmään veteen.
  2. Huuhtele, kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprikat ja luumutomaatit. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuutioi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota padassa miedolla lämmöllä oliiviöljyn ja pekonin kanssa.
  4. Lisää tomaattipyre, paprikajauhe ja laakerinlehdet. Lisää valkoviini ja anna nesteen haihtua puoleen.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  6. Lisää tomaatit, paprikat, perunat ja katkaravut. Lisää kalaliemi. Mausta sokerilla ja Kikkoman-soijakastikkeella. 
  7. Laita simpukat ja katkaravut pataan. Kypsennä uunin keskitasolla.
  8. Hienonna sillä välin korianteri ja persilja. Nypi irti timjaminlehdet. Koristele ruoka tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 85 min
Valmistelu aika: 25 min
Kokkausaika 60 min
2589 kJ / 617 kcal
Fett / Rasva: 22,9 g
Protein / Proteiini: 42,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 45,6 g

Ainekset 4 annokselle

  • 1 kg tuoreita simpukoita
  • 8 raakaa jättikatkarapua päineen ja kuorineen
  • 500 g kiinteitä perunoita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 80 g pekonia
  • 400 g luumutomaatteja
  • 2 paprikaa (keltainen, punainen)
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl makeaa paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 250 ml valkoviiniä
  • 200 ml kalalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta
  • ripaus sokeria
  • 3 timjamin oksaa
  • ½ nippu korianterin lehtiä
  • 2 rkl sileälehtistä persiljaa