Uuniperunat tomaatti-kikhernetäytteellä

kokonaisaika 90 min
90 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
4 
isoa perunaa
1 
sipuli
3 
valkosipulinkynttä
100 g
puolikuivattuja tomaatteja
2 rkl
kasviöljyä
1 
tölkki kikherneitä
250 g
tomaattimurskaa
muutama timjamin varsi
2 rkl
omenaetikkaa
100 g
vegaanista ranskankermaa
2 rkl
silputtua ruohosipulia
Ravintosisältö (per annos): 1455 kJ  /  347 kcal
3,6 g Rasva
15 g Proteiini
58,2 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat yksitellen folioon ja kypsennä uunin ritilällä 200 asteessa (kiertoilmalla 180 asteessa) n. 70–80 minuuttia.

Vaihe 2

Kuori sipuli ja valkosipuli. Pilko sipuli kuutioiksi ja purista valkosipulinkynnet puristimella. Leikkaa puolikuivatut tomaatit suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita ja valkosipulia öljyssä n. 2–3 minuuttia. Huuhdo kikherneet vedellä ja valuta vesi pois. Lisää pannulle kikherneet, tomaattimurska ja puolikuivatut tomaatit ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.

Vaihe 3

Kaada joukkoon Teriyaki-kastike ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10 minuuttia. Mausta omenaetikalla. Poista foliot varovasti perunoiden ympäriltä ja leikkaa perunoihin pituussuunnassa viillot. Avaa perunat varovasti ja täytä haudutetuilla tomaateilla ja kikherneillä. Nosta päälle nokare ranskankermaa, koristele ruohosipulilla ja tarjoa.

Resepti-ID: 225

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat yksitellen folioon ja kypsennä uunin ritilällä 200 asteessa (kiertoilmalla 180 asteessa) n. 70–80 minuuttia.

Kuori sipuli ja valkosipuli. Pilko sipuli kuutioiksi ja purista valkosipulinkynnet puristimella. Leikkaa puolikuivatut tomaatit suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita ja valkosipulia öljyssä n. 2–3 minuuttia. Huuhdo kikherneet vedellä ja valuta vesi pois. Lisää pannulle kikherneet, tomaattimurska ja puolikuivatut tomaatit ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.

Kaada joukkoon Teriyaki-kastike ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10 minuuttia. Mausta omenaetikalla. Poista foliot varovasti perunoiden ympäriltä ja leikkaa perunoihin pituussuunnassa viillot. Avaa perunat varovasti ja täytä haudutetuilla tomaateilla ja kikherneillä. Nosta päälle nokare ranskankermaa, koristele ruohosipulilla ja tarjoa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.