
Uuniperunat tomaatti-kikhernetäytteellä

Ainekset 4 annokselle
- 4 isoa perunaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 100 g puolikuivattuja tomaatteja
- 2 rkl kasviöljyä
- 1 tölkki kikherneitä
- 250 g tomaattimurskaa
- muutama timjamin varsi
- 4 rkl Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
- 2 rkl omenaetikkaa
- 100 g vegaanista ranskankermaa
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat yksitellen folioon ja kypsennä uunin ritilällä 200 asteessa (kiertoilmalla 180 asteessa) n. 70–80 minuuttia.
Kuori sipuli ja valkosipuli. Pilko sipuli kuutioiksi ja purista valkosipulinkynnet puristimella. Leikkaa puolikuivatut tomaatit suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita ja valkosipulia öljyssä n. 2–3 minuuttia. Huuhdo kikherneet vedellä ja valuta vesi pois. Lisää pannulle kikherneet, tomaattimurska ja puolikuivatut tomaatit ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.
Kaada joukkoon Teriyaki-kastike ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10 minuuttia. Mausta omenaetikalla. Poista foliot varovasti perunoiden ympäriltä ja leikkaa perunoihin pituussuunnassa viillot. Avaa perunat varovasti ja täytä haudutetuilla tomaateilla ja kikherneillä. Nosta päälle nokare ranskankermaa, koristele ruohosipulilla ja tarjoa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 4 isoa perunaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 100 g puolikuivattuja tomaatteja
- 2 rkl kasviöljyä
- 1 tölkki kikherneitä
- 250 g tomaattimurskaa
- muutama timjamin varsi
- 4 rkl Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
- 2 rkl omenaetikkaa
- 100 g vegaanista ranskankermaa
- 2 rkl silputtua ruohosipulia