Hae
Suodata
Tsukune-kalkkunavartaat
Bookmark
395 / 519

Tsukune-kalkkunavartaat

Tsukune-kalkkunavartaat
Valmistusaika 50 min
Valmistelu aika: 20 min
Marinointiaika: 30 min
992 kJ / 237 kcal
Fett / Rasva: 7.2 g
Protein / Proteiini: 26.7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 15.5 g
Tyydyttynyt rasva: 2 g
Ravintokuitu: 0.3 g
Sokerit yhteensä: 3.6 g
Natrium: 2.6 g

Ainekset 4 annokselle

Tsukune:

Soijakastikekuorrute:

  • 50 ml soijakastiketta
  • 50 ml miriniä
  • 25 ml sakea (tai kuivaa sherryä)
  • 25 ml vettä
  • 2 rkl ruskeaa sokeria

Koristeluun:

  • kevätsipuleita hienoksi silputtuna

kasviöljyä uunipellin voiteluun

Tarvitset lisäksi 12 keskisuurta puista grillitikkua

Valmistusohje

Liota grillitikkuja kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia, jotta tikut eivät pala uunissa.

Sekoita soijakastikuorrutteen ainekset keskenään pienellä paistinpannulla ja anna kiehua hiljalleen keskisuurella lämmöllä 10 minuuttia, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita tsukunen ainekset keskenään isossa kulhossa. Pese kädet ja sekoita ainekset käsin tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta noin 24 minipyörykkää. Nosta pyörykät kylmään puoleksi tunniksi, jotta ne kiinteytyvät.

Kuumenna grillivastus kuumaksi. Pujota grillitikkuun kaksi tai kolme lihapyörykkää (koosta riippuen) ja nosta vartaat öljytylle pellille.

Grillaa vartaita 10–15 minuuttia grillivastuksen alla, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita. Kääntele vartaita muutaman minuutin välein grillauksen aikana ja sivele samalla vartaiden pintaan runsaasti kuorrutetta. Ripottele päälle silputtua kevätsipulia ennen tarjoilua.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 50 min
Valmistelu aika: 20 min
Marinointiaika: 30 min
992 kJ / 237 kcal
Fett / Rasva: 7.2 g
Protein / Proteiini: 26.7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 15.5 g
Tyydyttynyt rasva: 2 g
Ravintokuitu: 0.3 g
Sokerit yhteensä: 3.6 g
Natrium: 2.6 g

Ainekset 4 annokselle

Tsukune:

Soijakastikekuorrute:

  • 50 ml soijakastiketta
  • 50 ml miriniä
  • 25 ml sakea (tai kuivaa sherryä)
  • 25 ml vettä
  • 2 rkl ruskeaa sokeria

Koristeluun:

  • kevätsipuleita hienoksi silputtuna

kasviöljyä uunipellin voiteluun

Tarvitset lisäksi 12 keskisuurta puista grillitikkua