
Tsukune-kalkkunavartaat

Ainekset 4 annokselle
Tsukune:
- 500 g kalkkunan jauhelihaa
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 3 kevätsipulia hienoksi silputtuna
- 1 tl hienoksi silputtua tai raastettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 2,5 rkl maissitärkkelystä
Soijakastikekuorrute:
- 50 ml soijakastiketta
- 50 ml miriniä
- 25 ml sakea (tai kuivaa sherryä)
- 25 ml vettä
- 2 rkl ruskeaa sokeria
Koristeluun:
- kevätsipuleita hienoksi silputtuna
kasviöljyä uunipellin voiteluun
Tarvitset lisäksi 12 keskisuurta puista grillitikkua
Valmistusohje
Liota grillitikkuja kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia, jotta tikut eivät pala uunissa.
Sekoita soijakastikuorrutteen ainekset keskenään pienellä paistinpannulla ja anna kiehua hiljalleen keskisuurella lämmöllä 10 minuuttia, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita tsukunen ainekset keskenään isossa kulhossa. Pese kädet ja sekoita ainekset käsin tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta noin 24 minipyörykkää. Nosta pyörykät kylmään puoleksi tunniksi, jotta ne kiinteytyvät.
Kuumenna grillivastus kuumaksi. Pujota grillitikkuun kaksi tai kolme lihapyörykkää (koosta riippuen) ja nosta vartaat öljytylle pellille.
Grillaa vartaita 10–15 minuuttia grillivastuksen alla, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita. Kääntele vartaita muutaman minuutin välein grillauksen aikana ja sivele samalla vartaiden pintaan runsaasti kuorrutetta. Ripottele päälle silputtua kevätsipulia ennen tarjoilua.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Tsukune:
- 500 g kalkkunan jauhelihaa
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 3 kevätsipulia hienoksi silputtuna
- 1 tl hienoksi silputtua tai raastettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 2,5 rkl maissitärkkelystä
Soijakastikekuorrute:
- 50 ml soijakastiketta
- 50 ml miriniä
- 25 ml sakea (tai kuivaa sherryä)
- 25 ml vettä
- 2 rkl ruskeaa sokeria
Koristeluun:
- kevätsipuleita hienoksi silputtuna
kasviöljyä uunipellin voiteluun
Tarvitset lisäksi 12 keskisuurta puista grillitikkua