
Tomaattinen peruna-linssipata ja minttuchutney

Ainekset 4 annokselle
Linssipata:
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 3 perunaa
- 3 rkl kasviöljyä
- 1 rkl garam masalaa
- 2 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 300 g punaisia linssejä
- 1,2 litraa vegaanista kasvislientä
- 4 rkl Luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike, 43% vähemmän suolaa
- 1 sitruunan mehu
Chutney:
- 2 tuoretta vihreää chilipalkoa
- 1 kourallinen minttua
- 1 kourallinen korianteria
- 1 rkl kookoshiutaleita
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 tl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl Luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
Lisäksi:
- 250 g kaurajogurttia
Valmistusohje
Kuori sipulit ja valkosipulit. Pilko sipulit kuutioiksi ja purista valkosipulinkynnet. Pese tomaatit. Kuori ja pese perunat ja leikkaa kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää joukkoon garam masala, kurkuma ja jauhettu korianteri ja paista 1–2 minuuttia. Lisää joukkoon 120 g kirsikkatomaatteja ja liemi ja anna kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia. Mausta soijakastikkeella ja sitruunan mehulla.
Valmista seuraavaksi chutney. Halkaise chilipalot, poista siemenet ja kanta ja huuhdo. Huuhdo minttu ja korianteri ja ravista kuivaksi. Soseuta minttu, korianteri, chilipalot, kookoshiutaleet, inkivääri, sokeri, sitruunan mehu ja soijakastike hienoksi ja lisää tarvittaessa hieman vettä.
Lohko loput tomaatit neljään osaan. Koristele tomaattinen peruna-linssipata tomaattilohkoilla, nosta päälle jogurttinokareita ja tarjoa minttuchutneyn kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Linssipata:
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 3 perunaa
- 3 rkl kasviöljyä
- 1 rkl garam masalaa
- 2 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 300 g punaisia linssejä
- 1,2 litraa vegaanista kasvislientä
- 4 rkl Luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike, 43% vähemmän suolaa
- 1 sitruunan mehu
Chutney:
- 2 tuoretta vihreää chilipalkoa
- 1 kourallinen minttua
- 1 kourallinen korianteria
- 1 rkl kookoshiutaleita
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 tl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl Luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
Lisäksi:
- 250 g kaurajogurttia