
Tofu-nuudelikeitto

Ainekset 4 annokselle
- 150 g siitakesieniä
- 1,5 litraa vegaanista kasvislientä
- 20 g kuivatettua kombulevää
- 50 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 3 rkl riisietikkaa
- 250 g silkentofua
- 1 rkl maissijauhoja
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 kourallista tuoreita pinaatinlehtiä
- 2 rkl seesamiöljyä
- 4 rkl Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
- 200 g ramen-nuudeleita
- 75 g soijapavun ituja
Valmistusohje
Puhdista sienet. Kiehauta liemi kattilassa, lisää sienet ja kombulevä kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä huoneenlämmössä n. 30 minuuttia. Nosta sienet ja kombulevä pois liemestä ja jätä sienet sivuun odottamaan.
Leikkaa tofu kuutioiksi ja kääntele kuutiot jauhoissa. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Huuhdo pinaatti huolellisesti ja kuivaa salaattilingossa. Kuumenna öljy paistinpannulla, paista tofukuutiot kauttaaltaan kullanruskeiksi ja nosta pois pannulta. Lisää valkosipulit ja pinaatti pannulle paistorasvan joukkoon ja paista n. 2–3 minuuttia. Sekoita Terikyaki-kastike varovasti joukkoon.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele idut huolellisesti. Jaa kulhoihin nuudeleita, sieniä, tofua, pinaattia ja ituja. Kiehauta liemi uudelleen, kaada lientä kulhoihin ja tarjoa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 150 g siitakesieniä
- 1,5 litraa vegaanista kasvislientä
- 20 g kuivatettua kombulevää
- 50 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 3 rkl riisietikkaa
- 250 g silkentofua
- 1 rkl maissijauhoja
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 kourallista tuoreita pinaatinlehtiä
- 2 rkl seesamiöljyä
- 4 rkl Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
- 200 g ramen-nuudeleita
- 75 g soijapavun ituja