Hae
Suodattaa
Tofu-kasvis Poke-kulho
Bookmark
31 / 370

Tofu-kasvis Poke-kulho

Tofu-kasvis Poke-kulho
Valmistusaika 40 min
Valmistelu aika: 40 min
2707 kJ / 646 kcal
Rasva: 19 g
Protein / Proteiini: 32 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 83 g

Ainekset 4 annokselle

  • 300 g kvinoaa
  • 500 g kiinteää tofua
  • 2 dl Kikkoman Poke -kastiketta
  • 200 g keitettyä punajuurta
  • 200 g varsiparsakaalia
  • 60 g porkkanaa (1 kpl)
  • 4 rkl sushi-riisietikkaa
  • 40 g paahdettua sipulirouhetta
  • 10 g tuoretta tilliä

Valmistusohje

Leikkaa tofu pieniksi, suupalan kokoisiksi paloiksi, ja sekoita tofupalat ja Kikkoman Poke -kastike keskenään. Jätä marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistat muut ainekset.

Huuhdo kvinoa ja keitä keskilämmöllä runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sammuta liesi, valuta vesi pois ja kaada kvinoa takaisin kattilaan. Nosta kansi päälle. Anna kvinoan vetäytyä 5–10 minuuttia, sekoita kvinoa sitten haarukalla ilmavaksi ja pidä lämpimänä.

Huuhdo varsiparsakaali, nosta höyrykeittimeen ja höyrytä kovalla lämmöllä kannen alla 4–5 minuuttia. Huuhdo sitten minuutin ajan kylmän veden alla ja mausta suolalla. Jos sinulla ei ole höyrykeitintä, voit höyrystää varsiparsakaalin siivilässä kattilassa tiiviin kannen alla. Lisää kattilaan välillä vettä. Jos et löydä kaupasta varsiparsakaalia, voit käyttää myös parsakaalin kukintoja.

Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Halutessasi voit myös käyttää vihannesleikkuria. Kiehauta sushi-riisietikka pienessä kattilassa ja kaada porkkanatikkujen päälle. Anna jäähtyä.

Puolita keitetty punajuuri ja leikkaa punajuuren puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Mausta punajuurisiivut suolalla. Voit käyttää myös raakoja punajuuria: Kääri kuorimattomat punajuuret alumiinifolioon ja kypsennä uunissa 180 asteessa, kunnes ne ovat niin pehmeitä, että haarukka uppoaa niihin. Uunissa kypsentäminen kestää yleensä 90 minuuttia, punajuuren koosta riippuen kypsyminen voi kestää jopa 2 tuntia. Kuori punajuuret ja säilytä jääkaapissa.

Silppua tilli.

Jaa kvinoa 4 kulhoon. Nostele muut valmiit ainekset kvinoan päälle kulhon reunalle seuraavassa järjestyksessä: tilli, punajuurisiivut, marinoidut tofupalat ja kastike, varsiparsakaali. Nosta porkkanatikut annosten keskelle ja ripottele päälle paahdettua sipulirouhetta. Halutessasi voit pirskotella päälle vielä Kikkoman Poke -kastiketta. Tarjoile heti.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 40 min
Valmistelu aika: 40 min
2707 kJ / 646 kcal
Rasva: 19 g
Protein / Proteiini: 32 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 83 g

Ainekset 4 annokselle

  • 300 g kvinoaa
  • 500 g kiinteää tofua
  • 2 dl Kikkoman Poke -kastiketta
  • 200 g keitettyä punajuurta
  • 200 g varsiparsakaalia
  • 60 g porkkanaa (1 kpl)
  • 4 rkl sushi-riisietikkaa
  • 40 g paahdettua sipulirouhetta
  • 10 g tuoretta tilliä