Terveellinen bulgur- ja kikhernekulho, vegaanista fetajuustoa

kokonaisaika 30 min
10 min esivalmistelut
20 min valmistus

Tämä herkullinen kulho on täynnä vitamiineja. Se sisältää keitettyä bulguria, höyrytettyä pinaattia, punaista mangoldia ja kikherneitä, ja sen päälle tulee kotona tehtyä vegaanista limetti-hummusfetaa. Maukas vegaaninen lounas.

Ainekset

2 annosta

Vgaanista fetaa varten (vaihtoehtoisesti: katso vinkki)

200 g
kiinteää tofua
1 
valkosipulinkynsi
2 rkl
omenasiiderietikkaa
1 rkl
sitruunamehua
60 ml
sokeroimatonta manteli- tai soijamaitoa
 ½ tl
riivittyä timjamia
 ½ tl
suolaa

Kulhoa varten

50 g
bulgurvehnää
1 
(punainen) mangoldi (tai punasalaattia tai punakaalia)
100 g
babypinaattia
285 g
säilöttyjä kikherneitä (valutettuina)
1 tl
sitruunankuorta ja vähän mehua
150 ml
kookosmaitoa
2 tl
tahinia
Vastajauhettua pippuria
Kurkumajauhetta
Ravintosisältö (per annos): 3057 kJ  /  733 kcal
38,7 g Rasva
38,8 g Proteiini
46,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuutioi tofu vegaanista fetaa varten ja sekoita hienonnetun valkosipulin ja muut ainekset marinadia varten. Jäähdytä kunnes tarvitaan.

Vaihe 2

Valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi mangoldi ja paista 1 teelusikallisessa kuumennettua Kikkomanin paahdettu seesamiöljy. Toista pinaatin kanssa.

Vaihe 3

Soseuta kastiketta varten 150 g kikherneitä sitruunankuoren kanssa, mausta sitruunanmehulla ja kookosmaidolla, kuumenna, lisää tahini, Kikkomanin soijakastike , pippuri ja kurkuma.

Vaihe 4

Paista jäljellä olevat kikherneet 1 teelusikallisessa kuumennettua Kikkomanin paahdettu seesamiöljy noin 2 minuutin ajan.

Vaihe 5

Laita bulgur, pinaatti, mangoldi ja jäljellä olevat kikherneet ja vegaani feta kulhoihin, pirskottele päälle lämmintä kikhernekastiketta ja tarjoile.

Vinkki:

 

Vegaaninen feta maistuu vieläkin maukkaammalta, kun sitä on marinoitu monen tunnin ajan.

Käytä savustettua tofua vegaanisen fetan sijaan ja marinoi se Kikkoman-soijakastikkeessa.

Vaihtoehtoinen päällyste: lehtikaalisipsit! Revi 300 g puhdistettua lehtikaalia palasiksi, sekoita mauste 3 teelusikallisesta oliiviöljyä, 1 ruokalusikallisesta tahinia ja suolasta, levitä leivinpaperilla päällytetylle uunipellille ja paista rapeiksi 110-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Avaa uunin luukku välillä, jotta höyry pääsee ulos. Näin lehtikaalisipseista tulee ihanan rapeita. Tai pidennä paistoaikaa hieman ja käännä sipsejä välillä.

Resepti-ID: 1046

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuutioi tofu vegaanista fetaa varten ja sekoita hienonnetun valkosipulin ja muut ainekset marinadia varten. Jäähdytä kunnes tarvitaan.

Valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi mangoldi ja paista 1 teelusikallisessa kuumennettua Kikkomanin paahdettu seesamiöljy. Toista pinaatin kanssa.

Soseuta kastiketta varten 150 g kikherneitä sitruunankuoren kanssa, mausta sitruunanmehulla ja kookosmaidolla, kuumenna, lisää tahini, Kikkomanin soijakastike , pippuri ja kurkuma.

Paista jäljellä olevat kikherneet 1 teelusikallisessa kuumennettua Kikkomanin paahdettu seesamiöljy noin 2 minuutin ajan.

Laita bulgur, pinaatti, mangoldi ja jäljellä olevat kikherneet ja vegaani feta kulhoihin, pirskottele päälle lämmintä kikhernekastiketta ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.