
Teriyaki-patongit ja kolmenlaista kasvispyreetä

Ainekset 10 annokselle
Hernepyree:
- 50 g kuorittua sipulia
- 20 g voita
- 100 g pakasteherneitä
- 40 ml kivennäisvettä
- 60 g keitettyjä perunoita
- suolaa, vastajauhettua pippuria
Porkkanapyree:
- 100 g porkkanoita
- 50 g kuorittua sipulia
- 20 g voita
- 100 ml appelsiinimehua
- 250 ml kivennäisvettä
- suolaa, vastajauhettua pippuria
Paprikapyree:
- 1 iso punainen paprika
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl oliiviöljyä
- kivennäisvettä (tarpeen mukaan)
- suolaa, vastajauhettua pippuria
- 1 patonki
- 30 ml Kikkoman Teriyaki -marinadia
- 10 mustaa oliivia
- 50 g lehtisalaattisekoitusta (valmiiksi pestyä)
- oliiviöljyä
- vastajauhettua pippuria
Valmistusohje
Leikkaa hernepyreetä varten sipulit ohuiksi siivuiksi. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulit. Lisää herneet ja kivennäisvesi ja kiehauta. Lisää joukkoon keitetyt perunat, soseuta hienoksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista seuraavaksi porkkanapyree: Kuori ja pese porkkanat ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Pilko sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulit ja porkkanat. Kaada joukkoon appelsiinimehu ja kivennäisvesi ja keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Ota osa keitinliemestä talteen ja kaada loput pois. Soseuta sipulit ja porkkanat ja lisää tarvittaessa keitinlientä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee seuraavaksi paprikapyree: Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat, huuhtele vedellä ja aseta paprikan puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle pellille kuori alaspäin. Paista paprikan puolikkaita uunissa grillivastuksen alla n. 4–6 minuuttia, jäähdytä lävikössä kylmällä vedellä, poista kuori ja leikkaa suikaleiksi. Kuori valkosipuli ja leikkaa siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota paprikat ja valkosipuli. Kaada joukkoon kivennäisvettä ja keitä, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan. Soseuta paprikat ja valkosipuli hienoksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa patonki viistoiksi viipaleiksi. Sivele leikkuupintoihin Kikkoman Teriyaki -marinadia, aseta patonkiviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa 120 asteessa (kiertoilmalla 210 asteessa) n. 1–2 minuuttia. Aseta lautasille patonkiviipaleita, kolmea eri kasvispyreetä, oliiveja ja salaattia ja pirskottele päälle öljyä. Rouhi päälle vielä pippuria ja tarjoa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 10 annokselle
Hernepyree:
- 50 g kuorittua sipulia
- 20 g voita
- 100 g pakasteherneitä
- 40 ml kivennäisvettä
- 60 g keitettyjä perunoita
- suolaa, vastajauhettua pippuria
Porkkanapyree:
- 100 g porkkanoita
- 50 g kuorittua sipulia
- 20 g voita
- 100 ml appelsiinimehua
- 250 ml kivennäisvettä
- suolaa, vastajauhettua pippuria
Paprikapyree:
- 1 iso punainen paprika
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl oliiviöljyä
- kivennäisvettä (tarpeen mukaan)
- suolaa, vastajauhettua pippuria
- 1 patonki
- 30 ml Kikkoman Teriyaki -marinadia
- 10 mustaa oliivia
- 50 g lehtisalaattisekoitusta (valmiiksi pestyä)
- oliiviöljyä
- vastajauhettua pippuria