
Teriyaki-lohi ja Ponzu-kastikkeessa marinoidut kevätsipulit

Ainekset 4 annokselle
- 400 g lohifileetä
- 50 ml Kikkoman Teriyaki -marinadi tai vähemmän suolaa sisältävä Teriyaki-marinadi
- 4 ohutta puista grillitikkua
Ponzu-kastikkeessa marinoidut kevätsipulit:
- 2 nippua kevätsipuleita
- 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
- 1 rkl riisietikkaa
- 25 ml maultaan neutraalia öljyä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Wasabi-majoneesi:
- 125 g majoneesia
- 1 rkl wasabitahnaa
- 2 tl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
Valmistusohje
Leikkaa lohifileet isoiksi kuutioiksi ja kaada päälle Kikkomanin Teriyaki marinadia & kastiketta. Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa 30 minuuttia. Työnnä lohikuutiot marinoinnin jälkeen grillitikkuihin.
Puhdista kevätsipulit ja leikkaa erittäin ohuiksi siivuiksi. Valmista marinadi sekoittamalla keskenään Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, riisietikka ja öljy. Sekoita joukkoon kevätsipulit ja mausta merisuolalla ja pippurilla.
Sekoita majoneesi ja wasabitahna tasaiseksi seokseksi ja mausta halutessasi Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikkeella.
Nosta lohivartaat kuumalle grillille ja paista jokaiselta puolelta n. 1–2 minuuttia. Tarjoa lohivartaat Ponzu-kastikkeessa marinoitujen kevätsipuleiden, wasabi-majoneesin ja tuoreen leivän kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 400 g lohifileetä
- 50 ml Kikkoman Teriyaki -marinadi tai vähemmän suolaa sisältävä Teriyaki-marinadi
- 4 ohutta puista grillitikkua
Ponzu-kastikkeessa marinoidut kevätsipulit:
- 2 nippua kevätsipuleita
- 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
- 1 rkl riisietikkaa
- 25 ml maultaan neutraalia öljyä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Wasabi-majoneesi:
- 125 g majoneesia
- 1 rkl wasabitahnaa
- 2 tl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta