
Teriyaki-katkaravuilla höystetty kermainen paprika-tomaattikeitto
Tämä samettinen keitto on helppo valmistaa ja on maultaan äärimmäisen herkullinen. Keitto on täynnä väriä tuoreista punaisista paprikoista ja tomaateista – ihanteellinen herkulliseksi lounaaksi tai juhlaillallisen alkupalaksi. Teriyakilla maustetut katkaravut tekevät siitä erityisen, tarjoiltaessa ilman katkarapuja keitto sopii myös vegaaneille tai kasvissyöjille.

Ainekset 2 annokselle
• 3 punaista paprikaa
• 3 mehukasta tomaattia
• 1 teelusikallinen hienonnettua chiliä
• 1 valkosipulinkynsi
• 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
• 400 ml kasvislientä
• 1,5 ruokalusikallista luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
• 1/4 teelusikallista vastajauhettua pippuria
• 2 ruokalusikallista hienonnettu tuoretta basilikaa
Tarjoiluun:
• 150 g raakoja katkarapuja
• 2 ruokalusikallista Kikkoman Teriyaki-marinadia
• 60 g padronpaprikaa (tai kesäkurpitsaa)
• 1 teelusikallinen oliiviöljyä
• 1 ruokalusikallinen hienonnettua tuoretta basilikaa
• 1 ruokalusikallinen hienonnettua chiliä
Valmistusohje
- Paista kattilassa oliiviöljyssä kuutioitu paprika, chili, tomaatti ja hienonnettu valkosipuli. Kaada joukkoon kasvisliemi, mausta Kikkoman-soijakastikkeella (tai Kikkoman Ponzu -kastikkeella) ja kypsytä 20 minuuttia.
- Kun keitto on melkein valmis, sivele Kikkoman Teriyaki -marinadia puhdistettujen katkarapujen päälle ja paista tai grillaa kypsiksi. Paista padronpaprika tai kesäkurpitsaviipaleet oliiviöljyssä ja ripottele päälle basilika ja chili.
- Sekoita keitto tasaiseksi sekoittimessa, mausta pippurilla ja tuoreella basilikalla. Tarjoile kypsennettyjen katkarapujen ja padronpaprikan kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
• 3 punaista paprikaa
• 3 mehukasta tomaattia
• 1 teelusikallinen hienonnettua chiliä
• 1 valkosipulinkynsi
• 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
• 400 ml kasvislientä
• 1,5 ruokalusikallista luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
• 1/4 teelusikallista vastajauhettua pippuria
• 2 ruokalusikallista hienonnettu tuoretta basilikaa
Tarjoiluun:
• 150 g raakoja katkarapuja
• 2 ruokalusikallista Kikkoman Teriyaki-marinadia
• 60 g padronpaprikaa (tai kesäkurpitsaa)
• 1 teelusikallinen oliiviöljyä
• 1 ruokalusikallinen hienonnettua tuoretta basilikaa
• 1 ruokalusikallinen hienonnettua chiliä