
Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset 4 annokselle
- 1,5 kg:n kokonainen broileri
- 1/2 pullo Kikkomanin gluteenitonta Teriyaki-marinadia
- 2 porkkanaa spiraalina tai raasteena
- 100 g retiisejä siivuina
- ½ punasipuli ohuina siivuina
- ½ kurkku (poista siemenet lusikalla ja leikkaa siivuiksi)
- iso kourallinen tuoreita mintun lehtiä
- iso kourallinen tuoreita korianterin lehtiä
Salaatinkastike:
- 1 limetin mehu
- ½ rkl ruskeaa sokeria
- 1 punainen chilipalko (poista siemenet ja hienonna)
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180 °C) Nosta broileri paistopataan tai uunivuokaan ja kaada päälle Teriyaki-marinadi. Paista uunissa 70 minuuttia ja valele välillä kastikkeella.
Kun broileri on kypsä, nosta paistopata pois uunista ja anna broilerin jäähtyä padassa. Paloittele broileri pieniksi paloiksi ja ota paistoliemi talteen.
Kastikkeen valmistus: Kaada kulhoon 4 rkl paistolientä, limetin mehu, ruskea sokeri ja hienonnettu chili, ja sekoita keskenään.
Sekoita erillisessä kulhossa porkkanat, retiisit, punasipuli, kurkku sekä mintun ja korianterin lehdet, ja kaada joukkoon puolet salaatinkastikkeesta. Aseta salaatti laakeaan tarjoilukulhoon. Nostele broilerinpalat salaatin päälle ja pirskottele päälle loput salaatinkastikkeesta.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 1,5 kg:n kokonainen broileri
- 1/2 pullo Kikkomanin gluteenitonta Teriyaki-marinadia
- 2 porkkanaa spiraalina tai raasteena
- 100 g retiisejä siivuina
- ½ punasipuli ohuina siivuina
- ½ kurkku (poista siemenet lusikalla ja leikkaa siivuiksi)
- iso kourallinen tuoreita mintun lehtiä
- iso kourallinen tuoreita korianterin lehtiä
Salaatinkastike:
- 1 limetin mehu
- ½ rkl ruskeaa sokeria
- 1 punainen chilipalko (poista siemenet ja hienonna)