
Teriyaki-kanaa värikkään salaatin kera

Ainekset 4 annokselle
- 4 broilerin rintafileetä
- 6 rkl Kikkomanin Teriyaki marinadi- ja grillikastiketta
- 4 rkl auringonkukkaöljyä
- 2 rkl riisietikkaa
- 2 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- 1 rkl hunajaa
- muutama lehti jäävuorisalaattia, suikaleina
- 1 oranssi paprika, ohuina suikaleina
- 6 retiisiä, ohuina siivuina
- 8 kirsikkatomaattia, halkaistuina
- 1/4 kurkkua, siivuina
Valmistusohje
Pese broilerin rintafileet, taputtele talouspaperilla kuivaksi ja leikkaa kanan pintaan viillot 1 cm:n välein. Sekoita fileet ja Teriyaki marinadi- ja grillikastike keskenään syvässä kulhossa, peitä kulho tuorekelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Valuta broilerin rintafileet marinadista ja ota marinadi talteen. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja nosta fileet pannulle viilletty puoli alaspäin ja paista hetki kovalla lämmöllä. Jatka paistamista keskisuurella lämmöllä vielä n. 5 minuutin ajan. Vähennä lämpöä, käännä broilerin rintafileet, kaada joukkoon talteen otettu marinadi ja anna kypsyä hiljalleen kannen alla n. 10 minuuttia. Nosta kansi pois ja anna kypsyä vielä n. 5 minuuttia, kunnes kastike on karamellisoitunut.
Valmista salaatinkastike sekoittamalla keskenään loput öljystä, etikka, soijakastike ja hunaja. Sekoita paprikat, retiisit, tomaatit ja kurkut keskenään ja nosta salaatti lautasille. Kaada päälle salaatinkastiketta. Leikkaa broilerin rintafileet siivuiksi, nostele salaatin päälle ja tarjoile.
Katsovideoreseptistä!
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 4 broilerin rintafileetä
- 6 rkl Kikkomanin Teriyaki marinadi- ja grillikastiketta
- 4 rkl auringonkukkaöljyä
- 2 rkl riisietikkaa
- 2 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- 1 rkl hunajaa
- muutama lehti jäävuorisalaattia, suikaleina
- 1 oranssi paprika, ohuina suikaleina
- 6 retiisiä, ohuina siivuina
- 8 kirsikkatomaattia, halkaistuina
- 1/4 kurkkua, siivuina