
Teriyaki-kaalisalaatilla ja sriracha-kastikkeella täytetyt tofuburgerit

Ainekset 4 annokselle
Kaalisalaatti:
- 150 g punakaalia
- 1 iso porkkana
- 3 rkl Kikkoman Teriyaki-marinadi
- 1 rkl kaurajogurttia (tai vaihtoehtoisesti soijajogurttia)
- 1 tl sinappia
- vastajauhettua pippuria
Kastike:
- 2 rkl kaurajogurttia (tai vaihtoehtoisesti soijajogurttia)
- 2 rkl sriracha-chilikastiketta
- 1 1/2 rkl Kikkoman Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Lisäksi:
- 350 g tofua
- 2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- suolaa, vastajauhettua pippuria
- 2–3 rkl kasviöljyä
- 1 punasipuli
- 50 g salaattia
- 4 hampurilaissämpylää
- 100 g kimchiä (tai vaihtoehtoisesti hapankaalia)
Valmistusohje
Valmista ensin kaalisalaatti. Poista punakaalista uloimmat lehdet, leikkaa kaalikerä neljään osaan ja poista kova kantaosa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja kuori porkkana ja leikkaa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita Teriyaki-marinadi, jogurtti ja sinappi keskenään, lisää joukkoon kaali- ja porkkanasuikaleet ja mausta pippurilla.
Tee sitten kastike sekoittamalla jogurtti, sriracha-kastike ja soijakastike keskenään. Leikkaa tofusta neljä viipaletta. Sekoita jauhot ja seesaminsiemenet keskenään, kääntele tofuviipaleet jauhoseoksessa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofuviipaleita molemmin puolin n. 3–4 minuuttia. Kuori sipulit ja leikkaa suikaleiksi. Pese salaatti ja kuivaa salaattilingossa.
Halkaise sämpylät. Aseta sämpylän pohjan päälle teriyaki-kaalisalaattia, salaatinlehti, tofuviipale, kimchiä ja sipulia ja pirskottele päälle kastiketta. Aseta sämpylän kansi tofuburgerin päälle ja tarjoa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Kaalisalaatti:
- 150 g punakaalia
- 1 iso porkkana
- 3 rkl Kikkoman Teriyaki-marinadi
- 1 rkl kaurajogurttia (tai vaihtoehtoisesti soijajogurttia)
- 1 tl sinappia
- vastajauhettua pippuria
Kastike:
- 2 rkl kaurajogurttia (tai vaihtoehtoisesti soijajogurttia)
- 2 rkl sriracha-chilikastiketta
- 1 1/2 rkl Kikkoman Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Lisäksi:
- 350 g tofua
- 2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- suolaa, vastajauhettua pippuria
- 2–3 rkl kasviöljyä
- 1 punasipuli
- 50 g salaattia
- 4 hampurilaissämpylää
- 100 g kimchiä (tai vaihtoehtoisesti hapankaalia)