
Täytetyt paprikat Teriyaki-seesamikastikkeella

Ainekset 4 annokselle
- 30 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja + hieman ripottelua varten (saatavana hyvin varustetuista ruokakaupoista)
- ripaus jauhettua muskottipähkinää
- 1 kananmuna
- 1/2 tl sokeria
- suolaa, vastarouhittua pippuria
- 1 iso sipuli
- 2 rkl perunajauhoja
- 250 g nauta-sikajauhelihaa
- 1 dl keitettyä riisiä
- 1 pieni purjo (vain valkoinen osa)
- 1 punainen, 1 keltainen ja 1 vihreä pieni paprika
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 4 rkl kasviöljyä
- 1 dl kanalientä
- 1,6 dl Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta
Valmistusohje
Sekoita pankojauhot, muskottipähkinä, kananmuna, sokeri, suola ja pippuri keskenään kulhossa. Kuori sipuli, pilko pieniksi kuutioiksi ja ripottele päälle perunajauhoja. Lisää joukkoon jauheliha, keitetty riisi ja muna-jauhoseos ja sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Puhdista ja huuhdo purjo ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Leikkaa paprikoista kannet pois ja poista siemenet. Huuhdo paprikat ja leikkaa n. 1-1,5 cm paksuisiksi renkaiksi (yhteensä 12 rengasta). Sivele vehnäjauhoja paprikarenkaiden sisäpuolelle.
Nostele paprikarenkaat vierekkäin tuorekelmun päälle, aseta jokaisen renkaan sisään n. 50 g jauhelihaseosta ja painele pinnalta tasaisiksi. Ripottele päälle hieman pankojauhoja. Kuumenna öljy pannulla. Paista paprikarenkaita ensin jauhotettu puoli alaspäin n. 1-2 minuuttia, käännä renkaat ja paista myös toiselta puolelta n. 1-2 minuutin ajan. Kaada liemi joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 5-8 minuuttia. Kaada Teriyaki-kastike paistorasvan joukkoon ja kiehauta. Nostele paprikarenkaat lautasille ja koristele purjorenkailla.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 30 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja + hieman ripottelua varten (saatavana hyvin varustetuista ruokakaupoista)
- ripaus jauhettua muskottipähkinää
- 1 kananmuna
- 1/2 tl sokeria
- suolaa, vastarouhittua pippuria
- 1 iso sipuli
- 2 rkl perunajauhoja
- 250 g nauta-sikajauhelihaa
- 1 dl keitettyä riisiä
- 1 pieni purjo (vain valkoinen osa)
- 1 punainen, 1 keltainen ja 1 vihreä pieni paprika
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 4 rkl kasviöljyä
- 1 dl kanalientä
- 1,6 dl Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta