Täytetty hokkaidokurpitsa osterivinokkailla ja pistaasipähkinöillä

kokonaisaika 90 min
15 min esivalmistelut
75 min valmistus

Hokkaidokurpitsa kätkee sisälleen herkullisen täytteen. Tässä reseptissä käytetään bulgurvehnää, osterivinokkaita ja pistaasipähkinöitä.

Ainekset

4 annosta
1 
pieni hokkaidokurpitsa (noin 1 kg)
100 g
bulgurvehnää
200 g
osterivinokkaita
60 g
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 tl
kurkumaa
125 ml
vettä
80 g
voita
2 rkl
rapsiöljyä
1 
appelsiinin kuori
Ravintosisältö (per annos): 1919 kJ  /  458 kcal
28,9 g Rasva
10,6 g Proteiini
35,7 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita kuiva bulgurvehnä, kurkuma ja ruokalusikallinen rapsiöljyä. 

Vaihe 2

Kiehauta vesi ja kaada bulgurvehnän päälle. Peitä kannella ja jätä liedelle 10 minuutiksi.

Vaihe 3

Revi osterivinokkaat pitkiksi suikaleiksi. Kuumenna 2 rkl rapsiöljyä ja kuullota sieniä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota kattila liedeltä ja lisää Kikkoman-soijakastike.

Vaihe 4

Pilko sienet ja lisää sekaan kypsä bulgurvehnä, pistaasipähkinät, appelsiininkuori ja voi.

Vaihe 5

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Huuhtele kurpitsa ja leikkaa yläosa irti. Leikkaa kurpitsan pohjasta pieni pala, jotta kurpitsa pysyy tukevasti pystyssä.  Koverra kurpitsan sisus lusikalla. Lisää täytteeksi bulgurvehnä-sieniseos.

Vaihe 6

Peitä foliolla ja kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuutin ajan. Poista folio ja anna kurpitsan saada vielä väriä 10 minuutin ajan.

Resepti-ID: 1070

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Sekoita kuiva bulgurvehnä, kurkuma ja ruokalusikallinen rapsiöljyä. 

Kiehauta vesi ja kaada bulgurvehnän päälle. Peitä kannella ja jätä liedelle 10 minuutiksi.

Revi osterivinokkaat pitkiksi suikaleiksi. Kuumenna 2 rkl rapsiöljyä ja kuullota sieniä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota kattila liedeltä ja lisää Kikkoman-soijakastike.

Pilko sienet ja lisää sekaan kypsä bulgurvehnä, pistaasipähkinät, appelsiininkuori ja voi.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Huuhtele kurpitsa ja leikkaa yläosa irti. Leikkaa kurpitsan pohjasta pieni pala, jotta kurpitsa pysyy tukevasti pystyssä.  Koverra kurpitsan sisus lusikalla. Lisää täytteeksi bulgurvehnä-sieniseos.

Peitä foliolla ja kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuutin ajan. Poista folio ja anna kurpitsan saada vielä väriä 10 minuutin ajan.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.