Hae
Suodattaa
Sushiriisi
Bookmark
422 / 465

Sushiriisi

Sushiriisi

Ainekset

  • 150 g pyöreää riisiä
  • 2,3 dl vettä

Riisimarinadi:

Valmistusohje

Sushiruoan valmistukseen tarvitaan sushiriisiä, jota on saatavana hyvin varustetuista ruokakaupoista tai aasialaisista kaupoista.

Sushiriisi on pienijyväistä, pyöreää riisiä. Muut riisilajit eivät sovellu sushin valmistukseen, koska riisinjyvät liimautuvat toisiinsa kiinni.

Riisin valmistus:

Yksi sushipala (nigiri) sisältää lisukkeiden lisäksi n. 20 g keitettyä riisiä. Jos sushi on pääruoka, kaksi henkilöä syö yleensä n. 18 sushipalaa. Tämä vastaa n. 350 g keitettyä riisiä.

Kaada 150 g riisiä kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Pese riisi käsin sekoittamalla. Toista tämä niin monta kertaa, kunnes vesi on lähes kirkasta ja kaada vesi sitten pois kattilassa.

Kaada sitten pestyn riisin joukkoon pakkauksen mukainen määrä vettä. Anna riisin olla kylmässä vedessä 20 minuuttia. Tällöin riisit turpoavat hieman, eivätkä siten rikkoudu keitettäessä.

Keitä riisiä vähän aikaa, kunnes kattilan kannen alle muodostuu höyryä. Keitä riisiä hiljaisella lämmöllä vielä n. 20 minuuttia, kunnes neste on haihtunut kokonaan pois. Riisin keittämisen aikana on tärkeää, ettei kantta avata usein. Ota kattila lopuksi pois liedeltä ja anna keitetyn riisin olla kattilassa kannen alla vielä 10 minuutin ajan.

Riisimarinadi:

Lisää riisin joukkoon (350 g:aa kohti) 3 ruokalusikallista Mauste-etikkaa sushiriisille.

Vaihtoehtoisesti: Kaada kattilaan 2 rkl riisietikkaa tai valkoviinietikkaa, 1 rkl suolaa ja 0,5 tl sokeria, ja kuumenna seosta niin kauan, kunnes suola ja sokeri ovat sulaneet nesteeseen. Kaada seos lopuksi riisin joukkoon.

Herkullinen sushiriisi on valmis käytettäväksi!

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset

  • 150 g pyöreää riisiä
  • 2,3 dl vettä

Riisimarinadi: