Hae
Suodattaa
Sushikakku
Bookmark
237 / 362

Sushikakku

Sushikakku
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 30 min
1394 kJ / 332 kcal
Fett / Rasva: 18.9 g
Protein / Proteiini: 13.6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 26.3 g

Ainekset 1 annokselle

  • 200 g keitettyä sushiriisiä
  • 2 keitettyä, halkaistua katkarapua
  • 1 rkl kirjolohen mätiä
  • 1 tl rasvakalan mätiä
  • kourallinen rucolan versoja (tai vihanneskrassia)
  • 3 sokeriherneen palkoa
  • ½ avokado
  • 1 minikurkku
  • 1 retiisi
  • 1 keltainen miniluumutomaatti
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 2 rkl majoneesia
  • wasabitahnaa maun mukaan

Munakassuikaleet:

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl maitoa
  • 1 tl perunajauhoja
  • 2 ripausta sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kasviöljyä

Keitetyt siitakesienet:

tai

Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta  tarjoiluun

 

 

Valmistusohje

1 pyöreä kakkuvuoka, Ø 16 cm

  1. Valmista ensin munakas. Sekoita kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta hyvin keskenään. Kuumenna pannu ja voitele pannu ohuesti öljyllä. Kaada munaseos pannulle, levitä ohueksi kerrokseksi (letun tapaan) ja paista molemmin puolin. Anna munakkaan jäähtyä ja leikkaa ohuiksi (n. 2 mm:n paksuisiksi) suikaleiksi.
  2. Valmista seuraavaksi keitetyt siitakesienet. Leikkaa sienistä kannat pois. Kaada pienelle pannulle vaahterasiirappi, soijakastike, sokeri, 100 ml vettä ja sienet ja kiehauta seos. Vähennä lämpöä ja keitä niin kauan, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan. Anna keitettyjen siitakesienten jäähtyä ja leikkaa ohuiksi (n. 2 mm:n paksuisiksi) siivuiksi.
  3. Huuhdo herneenpalot, leikkaa päät pois, keitä herneenpalkoja hetki kuumassa vedessä ja anna jäähtyä. Taputtele herneenpalot talouspaperilla kuiviksi ja leikkaa vinosti n. 1 cm:n levyisiksi paloiksi. Leikkaa avokadon hedelmäliha ohuiksi, n. 2 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Pese kurkku, höylää kurkusta kuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja ja rullaa siivut ruusuiksi. Pese retiisit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Huuhdo tomaatti ja leikkaa neljään osaan.
  4. Leikkaa kylmäsavulohi n. 3–4 cm:n pituisiksi ja 2 cm:n levyisiksi siivuiksi. Aseta kaksi lohisiivua limittäin ja kääri rullaksi. Nosta rullatut lohet pystyyn ja käännä uloimmat reunat ulospäin niin, että rulla näyttää ruusulta.
  5. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja levitä pohjalle 1/3 sushiriisistä. Asettele avokadosiivut riisin päälle ja levitä päälle jälleen 1/3 sushiriisistä. Asettele siitakesienet sushiriisin päälle ja levitä päälle loput sushiriisistä. Peitä tuorekelmulla ja paina kakkua kevyesti kokoon.
  6. Poista tuorekelmu kakun päältä, kumoa sushikakku lautaselle ja poista loput tuorekelmusta. Asettele sushikakun päälle munakassuikaleita ja lohiruusut ja koristele lopuilla aineksilla.
  7. Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään. Pursota majoneesiseoksesta 4 pursotusta ja ripottele kakun päälle lopuksi rucolan versoja.
  8. Tarjoa herkullinen sushikakku soijakastikkeen kanssa.
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 30 min
1394 kJ / 332 kcal
Fett / Rasva: 18.9 g
Protein / Proteiini: 13.6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 26.3 g

Ainekset 1 annokselle

  • 200 g keitettyä sushiriisiä
  • 2 keitettyä, halkaistua katkarapua
  • 1 rkl kirjolohen mätiä
  • 1 tl rasvakalan mätiä
  • kourallinen rucolan versoja (tai vihanneskrassia)
  • 3 sokeriherneen palkoa
  • ½ avokado
  • 1 minikurkku
  • 1 retiisi
  • 1 keltainen miniluumutomaatti
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 2 rkl majoneesia
  • wasabitahnaa maun mukaan

Munakassuikaleet:

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl maitoa
  • 1 tl perunajauhoja
  • 2 ripausta sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kasviöljyä

Keitetyt siitakesienet:

tai

Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta  tarjoiluun