Suklaamousse ja marinoidut hedelmät

kokonaisaika 155 min
155 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta

Mousse:

100 g
tummaa suklaata
1 rkl
espressojauhetta
1 rkl
sokeria
1 
kananmunan valkuainen
100 ml
kermaa

Marinoidut hedelmät:

1 
appelsiini
1 
kiivi
1 
päärynä
1 
pieni granaattiomena
1 rkl
appelsiininkukkahunajaa tai muuta hunajaa
2 cl
appelsiinilikööriä (tai appelsiinimehua)
Ravintosisältö (per annos): 1229 kJ  /  293 kcal

Valmistus

Rouhi suklaa karkeasti. Aseta kulho vesihauteeseen ja lisää kulhoon suklaarouhe, soijakastike, espressojauhe ja sokeri. Sulata ainekset ja anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa valkuainen ja kerma vaahdoksi eri kulhoissa, sekoita molemmat suklaaseoksen joukkoon ja aseta mousse jääkaappiin noin tunniksi. Kuori appelsiini ja kiivi, huuhtele päärynä ja fileeraa appelsiinilohkoista kalvot pois. Leikkaa päärynä neljään osaan ja poista siemenkota. Pilko päärynä, appelsiinin hedelmäliha ja kiivi pieniksi kuutioiksi. Leikkaa granaattiomena kahtia. Halkaise puolikkaat pienempiin osiin, kaiva granaattiomenan siemenet irti kuoresta ja poista valkoiset kalvot. Sekoita keskenään soija-maustekastike, hunaja ja likööri, lisää seos hedelmien joukkoon ja anna vetäytyä hetki. Muotoile moussesta pyöreitä annoksia kahden ruokalusikan avulla, asettele annokset lautaselle ja tarjoile hedelmien kera. Halutessasi voit koristella suklaamoussen sitruunamelissan lehdillä.

Resepti-ID: 477

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Rouhi suklaa karkeasti. Aseta kulho vesihauteeseen ja lisää kulhoon suklaarouhe, soijakastike, espressojauhe ja sokeri. Sulata ainekset ja anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa valkuainen ja kerma vaahdoksi eri kulhoissa, sekoita molemmat suklaaseoksen joukkoon ja aseta mousse jääkaappiin noin tunniksi. Kuori appelsiini ja kiivi, huuhtele päärynä ja fileeraa appelsiinilohkoista kalvot pois. Leikkaa päärynä neljään osaan ja poista siemenkota. Pilko päärynä, appelsiinin hedelmäliha ja kiivi pieniksi kuutioiksi. Leikkaa granaattiomena kahtia. Halkaise puolikkaat pienempiin osiin, kaiva granaattiomenan siemenet irti kuoresta ja poista valkoiset kalvot. Sekoita keskenään soija-maustekastike, hunaja ja likööri, lisää seos hedelmien joukkoon ja anna vetäytyä hetki. Muotoile moussesta pyöreitä annoksia kahden ruokalusikan avulla, asettele annokset lautaselle ja tarjoile hedelmien kera. Halutessasi voit koristella suklaamoussen sitruunamelissan lehdillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.