
Suklaa-soijakohokas ja chilibanaanit

Ainekset 4 annokselle
Kohokas:
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 1 kananmuna
- 1 munankeltuainen
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl Kikkoman Makeaa Soijakastiketta
Banaanit:
- 50 g sokeria
- 1 appelsiinin mehu
- 1 tuore punainen chilipaprika, josta on poistettu siemenet
- 2 banaania
Koristeeksi:
- ripaus tuoretta sitruunamelissaa
Valmistusohje
Sekoita munat, keltuaiset sekä sokeri varovasti vatkaimella. Sekoita joukkoon jauhot, Kikkoman Makea -soijakastike sekä suklaaseos. Annostele silikonisiin kohokasvuokiin. Jätä jäähtymään noin 5 tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista kohokkaita 12 - 15 minuuttia, kunnes ne kohoavat hieman.
Sillä välin kun kohokkaat ovat uunissa, kuumenna sokeria pannulla. Kun sokeri on karamellisoitunut hieman, lisää joukkoon appelsiinimehu. Lisää tämän jälkeen hienonnettu chili sekä kuutioidut banaanit ja paista. Ennen tarjoilua anna kohokkaiden seistä 1 - 2 minuuttia. Kumoa kohokkaat varovasti lautasille, asettele viereen paistetut banaanit ja koristele sitruunamelissalla.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Kohokas:
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 1 kananmuna
- 1 munankeltuainen
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl Kikkoman Makeaa Soijakastiketta
Banaanit:
- 50 g sokeria
- 1 appelsiinin mehu
- 1 tuore punainen chilipaprika, josta on poistettu siemenet
- 2 banaania
Koristeeksi:
- ripaus tuoretta sitruunamelissaa