Soijakastikkeella maustettu hummusdippi
kokonaisaika
10 min
10 min
esivalmistelut
Ainekset
4 annosta
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
tahinia (tai paahdettuja seesaminsiemeniä)
200 g
(keitettyjä) kikherneitä (säilykkeenä)
8 rkl
kikherneiden keitin- tai säilykelientä
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
1 tl
paprikajauhetta
halutessasi 1 tl kuminaa
Koristeluun:
oliiviöljyä
korianteria
paprikajauhetta
Ravintosisältö (per annos):
833 kJ
/
199 kcal
14,3 g
Rasva
4,4 g
Proteiini
11,3 g
Hiilihydraatit
Valmistus
Vaihe 1
Kuori valkosipulinkynsi, poista kanta ja silppua karkeasti.
Vaihe 2
Laita silputtu valkosipuli ja kaikki muut ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
Vaihe 3
Pirskottele dipin päälle oliiviöljyä ja soijakastiketta, ripottele pintaan korianteria ja paprikajauhetta ja tarjoa.
Vinkki
Hummusdipin kanssa sopivat erittäin hyvin esimerkiksi: grillatut kasvikset, kuten kesäkurpitsarullat, munakoiso ja paprika, grillattu liha, kuten satay-kanavartaat, turkkilainen lavash-leipä.
Tarjoa taateleiden ja isojen oliivien kanssa.
Resepti-ID: 52
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä