Soijakastikkeella maustettu edamole

kokonaisaika 25 min
25 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
2 
avokadoa
yhden limetin mehu
2 
valkosipulinkynttä
250 g
kuorittuja pakastettuja edamame-papuja (sulatettuna)
tarvittaessa oliiviöljyä
1 
pieni sipuli
2 
tomaattia
2 ½ 
vartta tuoretta korianteria
 ½ tl
cayennepippuria
vastajauhettua pippuria
Ravintosisältö (per annos): 1183 kJ  /  282 kcal
21,9 g Rasva
11,1 g Proteiini
11,6 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmäliha irti. Pirskottele avokadon päälle heti hieman limetin mehua, jottei avokado tummu. Kuori valkosipuli. Soseuta valkosipuli, edamame-pavut, soijakastike ja loput limetin mehusta. Lisää joukkoon tarvittaessa oliiviöljyä.

Vaihe 2

Kuori sipuli ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pese tomaatit, poista kannat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Huuhdo korianteri, taputtele talouspaperilla kuivaksi ja silppua hienoksi. Lisää sipuli- ja tomaattikuutiot sekä korianteri edamame-seoksen joukkoon ja mausta cayennepippurilla ja pippurilla. Anna maustua kylmässä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.

Vaihe 3

Koristele edamole halutessasi tuoreella korianterilla ja edamame-pavuilla ja tarjoa.

Vinkki

Edamolen kanssa sopivat erittäin hyvin esimerkiksi: äyriäisruoat (esim. katkaravut, pienet mustekalat, mustekalarenkaat, äyriäissalaatti) ja paahdetut lavash-leipäkolmiot.

Resepti-ID: 18

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmäliha irti. Pirskottele avokadon päälle heti hieman limetin mehua, jottei avokado tummu. Kuori valkosipuli. Soseuta valkosipuli, edamame-pavut, soijakastike ja loput limetin mehusta. Lisää joukkoon tarvittaessa oliiviöljyä.

Kuori sipuli ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pese tomaatit, poista kannat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Huuhdo korianteri, taputtele talouspaperilla kuivaksi ja silppua hienoksi. Lisää sipuli- ja tomaattikuutiot sekä korianteri edamame-seoksen joukkoon ja mausta cayennepippurilla ja pippurilla. Anna maustua kylmässä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.

Koristele edamole halutessasi tuoreella korianterilla ja edamame-pavuilla ja tarjoa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.