Soijakastikkeella marinoidut naudanlihavartaat ja seesamidippi

kokonaisaika 40 min
10 min esivalmistelut
30 min marinointi

Ainekset

6 annosta
400 g
ohuiksi leikattuja minuuttipihvejä tai naudan fileepihvejä
2 
valkosipulikynttä puristettuna
1 rkl
kasviöljyä
pieniksi silputtuja yrttejä tai korianterinlehtiä koristeluun
limettilohkoja tarjoiluun

Seesamidippi:

2 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
miriniä
1 rkl
riisietikkaa
1 tl
seesamiöljyä
Tarvitset lisäksi 12–18 keskisuurta puista grillitikkua
Ravintosisältö (per annos): 1104 kJ  /  263 kcal
11,4 g Rasva
17,1 g Proteiini
2,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Liota grillitikkuja kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia.

Vaihe 2

Leikkaa pihvit pituussuunnassa n. 3 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Yhdestä pihvistä saat noin 3 suikaletta. Nosta lihasuikaleet suljettavaan pussiin tai sopivaan uunivuokaan. Kaada päälle soijakastike ja lisää joukkoon valkosipuli ja hieman jauhettua mustapippuria. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja anna marinoitua 30 minuutista 24 tuntiin.

Vaihe 3

Kuumenna pieni paistinpannu ja paahda seesaminsiemeniä keskisuurella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes ne poksahtelevat ja muuttuvat kullanruskeiksi. Kaada paahdetut seesaminsiemenet pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon loput dippiainekset.

Vaihe 4

Kuumenna grillipannu kuumaksi. Pujota marinoidut lihasuikaleet vartaisiin. Jätä vartaiden päihin riittävästi tilaa, jotta niistä on helppo pitää kiinni ja niitä voi käännellä. Sivele grillipannulle ohut kerros öljyä silikonisiveltimellä tai talouspaperilla ja paista vartaita jokaiselta puolelta 2 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Ripottele päälle yrttejä ja tarjoa dipin ja limettilohkojen kanssa.

Resepti-ID: 1

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Liota grillitikkuja kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia.

Leikkaa pihvit pituussuunnassa n. 3 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Yhdestä pihvistä saat noin 3 suikaletta. Nosta lihasuikaleet suljettavaan pussiin tai sopivaan uunivuokaan. Kaada päälle soijakastike ja lisää joukkoon valkosipuli ja hieman jauhettua mustapippuria. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja anna marinoitua 30 minuutista 24 tuntiin.

Kuumenna pieni paistinpannu ja paahda seesaminsiemeniä keskisuurella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes ne poksahtelevat ja muuttuvat kullanruskeiksi. Kaada paahdetut seesaminsiemenet pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon loput dippiainekset.

Kuumenna grillipannu kuumaksi. Pujota marinoidut lihasuikaleet vartaisiin. Jätä vartaiden päihin riittävästi tilaa, jotta niistä on helppo pitää kiinni ja niitä voi käännellä. Sivele grillipannulle ohut kerros öljyä silikonisiveltimellä tai talouspaperilla ja paista vartaita jokaiselta puolelta 2 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Ripottele päälle yrttejä ja tarjoa dipin ja limettilohkojen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.