Soijakastikkeella, appelsiinilla ja hunajalla glaseerattu kalkkuna
Hae
Suodata
Soijakastikkeella, appelsiinilla ja hunajalla glaseerattu kalkkuna
Bookmark
9 / 58

Soijakastikkeella, appelsiinilla ja hunajalla glaseerattu kalkkuna

Jouluisia makuja yhdistelevä, appelsiinimehulla, hunajalla ja Kikkoman-soijakastikkeella marinoitu paahdettu kalkkuna tarjotaan ruusukaalien kanssa.

Soijakastikkeella, appelsiinilla ja hunajalla glaseerattu kalkkuna
Valmistusaika 130 min
Valmistelu aika: 130 min
2981 kJ / 710 kcal
Fett / Rasva: 18,6 g
Protein / Proteiini: 67,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 65,4 g

Ainekset 4 annokselle

  • ½ patonki 
  • 150 g pekonikuutioita
  • 100 ml maitoa
  • 1 kananmuna 
  • 3 rkl rapsiöljyä 
  • 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta 
  • ½ muskottipähkinä raastettuna
  • 600 g kuorittuja perunoita 
  • 300 g ruusukaaleja 
  • 300 g palsternakkaa
  • 1 granaattiomena
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl konjakkia

Valmistusohje

  1. Täyte: Leikkaa patonki pieniksi kuutioiksi täytettä varten. Kuumenna pannussa 3 rkl rapsiöljyä ja ruskista pekoni. Lisää patonkikuutiot ja ruskista. 
  2. Laita ainekset kulhoon ja lisää maito ja 4 rkl soijakastiketta. Lisää kananmuna ja raastettu muskottipähkinä. Sekoita hyvin. 
  3. Laita uunivuoka uuniin ja lämmitä uuni 160 asteeseen. 
  4. Täytä kalkkuna leipäseoksella ja laita uunivuokaan. Paista uunissa noin 90 minuutin ajan tai kalkkunapakkauksen ohjeiden mukaan.
  5. Sekoita hunaja, appelsiinimehu ja 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta glaseerauskastiketta varten. Kun kalkkuna on ollut uunissa tunnin, sivele pintaa appelsiini-soijakastikeseoksella tasaisin väliajoin.
  6. Pese ja kuivaa perunat, ruusukaalit ja palsternakka. Kuori perunat ja laita kylmään veteen. Keitä perunoita noin puolen tunnin ajan niin, että ne kypsyvät samaan aikaan kalkkunan kanssa.
  7. Kuori palsternakka ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja katkaise kannat veitsellä. Kypsennä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä noin 4 minuutin ajan.
  8. Lisää palsternakat ja ruusukaalit uunivuokaan kalkkunan viereen puoleksi tunniksi.
  9. Halkaise granaattiomena ja napauta kuorta lusikalla kulhon päällä, jolloin siemenet putoavat kulhoon. 
  10. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja ruskista kalkkunaa vielä 10 minuutin ajan. Sivele pintaa glaseerauskastikkeella. 
  11. Tarjoa kalkkuna perunoiden, palsternakan ja ruusukaalien kanssa. Koristele granaattiomenan siemenillä.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 130 min
Valmistelu aika: 130 min
2981 kJ / 710 kcal
Fett / Rasva: 18,6 g
Protein / Proteiini: 67,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 65,4 g

Ainekset 4 annokselle

  • ½ patonki 
  • 150 g pekonikuutioita
  • 100 ml maitoa
  • 1 kananmuna 
  • 3 rkl rapsiöljyä 
  • 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta 
  • ½ muskottipähkinä raastettuna
  • 600 g kuorittuja perunoita 
  • 300 g ruusukaaleja 
  • 300 g palsternakkaa
  • 1 granaattiomena
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl konjakkia