
3 / 85
Soijakastikkeella, appelsiinilla ja hunajalla glaseerattu kalkkuna
Jouluisia makuja yhdistelevä, appelsiinimehulla, hunajalla ja Kikkoman-soijakastikkeella marinoitu paahdettu kalkkuna tarjotaan ruusukaalien kanssa.
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Marinadit, dipit ja salaatinkastikkeet
Pääruoat
Siipikarja
Joulu
Syksy
Talvi

Valmistusaika
130 min
Valmistelu aika:
130 min
2981 kJ / 710 kcal
Fett / Rasva:
18,6 g
Protein / Proteiini:
67,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
65,4 g
Ainekset 4 annokselle
- 1 kokonainen kalkkuna
- 150 ml appelsiinimehua
- 2 rkl hunajaa
- 8 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- ½ patonki
- 150 g pekonikuutioita
- 100 ml maitoa
- 1 kananmuna
- 3 rkl rapsiöljyä
- ½ muskottipähkinä raastettuna
- 600 g kuorittuja perunoita
- 300 g ruusukaaleja
- 300 g palsternakkaa
- 1 granaattiomena
Valmistusohje
- Täyte: Leikkaa patonki pieniksi kuutioiksi täytettä varten. Kuumenna pannussa 3 rkl rapsiöljyä ja ruskista pekoni. Lisää patonkikuutiot ja ruskista.
- Laita ainekset kulhoon ja lisää maito ja 4 rkl soijakastiketta. Lisää kananmuna ja raastettu muskottipähkinä. Sekoita hyvin.
- Laita uunivuoka uuniin ja lämmitä uuni 160 asteeseen.
- Täytä kalkkuna leipäseoksella ja laita uunivuokaan. Paista uunissa noin 90 minuutin ajan tai kalkkunapakkauksen ohjeiden mukaan.
- Sekoita hunaja, appelsiinimehu ja 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta glaseerauskastiketta varten. Kun kalkkuna on ollut uunissa tunnin, sivele pintaa appelsiini-soijakastikeseoksella tasaisin väliajoin.
- Pese ja kuivaa perunat, ruusukaalit ja palsternakka. Kuori perunat ja laita kylmään veteen. Keitä perunoita noin puolen tunnin ajan niin, että ne kypsyvät samaan aikaan kalkkunan kanssa.
- Kuori palsternakka ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja katkaise kannat veitsellä. Kypsennä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä noin 4 minuutin ajan.
- Lisää palsternakat ja ruusukaalit uunivuokaan kalkkunan viereen puoleksi tunniksi.
- Halkaise granaattiomena ja napauta kuorta lusikalla kulhon päällä, jolloin siemenet putoavat kulhoon.
- Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja ruskista kalkkunaa vielä 10 minuutin ajan. Sivele pintaa glaseerauskastikkeella.
- Tarjoa kalkkuna perunoiden, palsternakan ja ruusukaalien kanssa. Koristele granaattiomenan siemenillä.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
130 min
Valmistelu aika:
130 min
2981 kJ / 710 kcal
Fett / Rasva:
18,6 g
Protein / Proteiini:
67,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
65,4 g
Ainekset 4 annokselle
- 1 kokonainen kalkkuna
- 150 ml appelsiinimehua
- 2 rkl hunajaa
- 8 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- ½ patonki
- 150 g pekonikuutioita
- 100 ml maitoa
- 1 kananmuna
- 3 rkl rapsiöljyä
- ½ muskottipähkinä raastettuna
- 600 g kuorittuja perunoita
- 300 g ruusukaaleja
- 300 g palsternakkaa
- 1 granaattiomena