Hae
Suodata
Sitruunainen kuskussalaatti
Bookmark
23 / 287

Sitruunainen kuskussalaatti

Raikas, kesäinen salaatti sopii loistavasti grilliruokien lisukkeeksi. Pirteän sitruunainen maku syntyy helposti Kikkomanin Ponzu-kastikkeella.

Sitruunainen kuskussalaatti
Valmistusaika 20 min
Valmistelu aika: 20 min
3536 kJ / 884 kcal
Fett / Rasva: 38 g
Protein / Proteiini: 28 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 118 g

Ainekset 2 annokselle

  • 100 g kuskusia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • ½ kurkku
  • ½ punainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen persiljaa
  • kourallinen mintun lehtiä
  • ½ nippua kevätsipuleita
  • 200 g siemenettömiä viinirypäleitä
  • 2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia
  • 8 kpl erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 rkl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta maun mukaan

Valmistusohje

  1. Laita kuskus kulhoon, lisää oliiviöljy sekä Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja sekoita huolella. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että kuskus peittyy (n. 1 cm kuskusin pinnan yli) ja peitä kulho tuorekelmulla. Anna tekeytyä 15 minuuttia.
  2. Puolita viinirypäleet ja tomaatit. Pilko kevätsipulit ja valkosipulin kynnet. Kuutioi kurkku ja paprika. Leikkaa aurinkokuivattu tomaatti suikaleiksi.
  3. Sekoita kuskus haarukalla irtonaiseksi.
  4. Lisää kaikki ainekset kuskusin joukkoon ja sekoita hyvin.
  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa Kikkomanin Ponzu- sitrussoijakastiketta, suolaa ja pippuria.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 20 min
Valmistelu aika: 20 min
3536 kJ / 884 kcal
Fett / Rasva: 38 g
Protein / Proteiini: 28 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 118 g

Ainekset 2 annokselle

  • 100 g kuskusia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • ½ kurkku
  • ½ punainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen persiljaa
  • kourallinen mintun lehtiä
  • ½ nippua kevätsipuleita
  • 200 g siemenettömiä viinirypäleitä
  • 2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia
  • 8 kpl erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 rkl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta maun mukaan