Hae
Suodata
Sitruksinen ponzu-taimen
Bookmark
31 / 277

Sitruksinen ponzu-taimen

Kokonainen taimen on helppo grilliruoka. Kala marinoidaan Ponzu-kastikkeessa ja tarjoillaan kermaisen sitruunakastikkeen kera. Kesän ehdoton grilliherkku!

Sitruksinen ponzu-taimen
Valmistusaika 70 min
Valmistelu aika: 20 min
Marinointiaika: 30 min
Kokkausaika 20 min
7700 kJ / 1925 kcal
Fett / Rasva: 130 g
Protein / Proteiini: 162 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 21 g

Ainekset 2 annokselle

Kastike:

  • 2 sitruunaa
  • 1 tl hunajaa
  • puolikas valkosipuli (valinnainen)
  • Kikkomanin soijakastiketta maun mukaan
  • pippuria maun mukaan
  • 250 ml oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Pese ja suomusta taimenet. Leikkaa nahkaan viiltoja, jotta marinadi imeytyy lihaan.
  2. Pilko kevätsipulit. Murskaa valkosipuli valkosipulinpuristimella. Raasta inkivääri.
  3. Ripottele kalan päälle puolet kevätsipulista, valkosipuli ja inkivääri. Peitä kala kokonaan Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikeella ja jätä marinoitumaan.
  4. Grillaa puolikasta valkosipulia kunnes se pehmenee (n. 20-30 minuuttia). Puolita sitruunat.
  5. Grillaa taimenia kovassa lämpötilassa 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele kalaa välillä jäljelle jääneellä marinadilla. Grillaa samalla sitruunanpuoliskoja, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
  6. Laita kala sivuun siksi aikaa kun valmistat kastikkeen.
  7. Purista kulhoon grillattujen sitruunoiden mehu. Lisää oliiviöljy, hunaja ja hienonnettu grillattu valkosipuli. Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla.
  8. Ripottele taimenen päälle loput kevätsipulista ja tarjoile kastikkeen kera.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 70 min
Valmistelu aika: 20 min
Marinointiaika: 30 min
Kokkausaika 20 min
7700 kJ / 1925 kcal
Fett / Rasva: 130 g
Protein / Proteiini: 162 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 21 g

Ainekset 2 annokselle

Kastike:

  • 2 sitruunaa
  • 1 tl hunajaa
  • puolikas valkosipuli (valinnainen)
  • Kikkomanin soijakastiketta maun mukaan
  • pippuria maun mukaan
  • 250 ml oliiviöljyä