
31 / 277
Sitruksinen ponzu-taimen
Kokonainen taimen on helppo grilliruoka. Kala marinoidaan Ponzu-kastikkeessa ja tarjoillaan kermaisen sitruunakastikkeen kera. Kesän ehdoton grilliherkku!
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Ponzu-sitrussoijakastike
Marinadit, dipit ja salaatinkastikkeet
Pääruoat
Kala
BBQ
Kesä

Valmistusaika
70 min
Valmistelu aika:
20 min
Marinointiaika:
30 min
Kokkausaika
20 min
7700 kJ / 1925 kcal
Fett / Rasva:
130 g
Protein / Proteiini:
162 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
21 g
Ainekset 2 annokselle
- 2 keskikokoista taimenta
- 250 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 nippu kevätsipuleita
- 2 cm tuoretta inkivääriä
Kastike:
- 2 sitruunaa
- 1 tl hunajaa
- puolikas valkosipuli (valinnainen)
- Kikkomanin soijakastiketta maun mukaan
- pippuria maun mukaan
- 250 ml oliiviöljyä
Valmistusohje
- Pese ja suomusta taimenet. Leikkaa nahkaan viiltoja, jotta marinadi imeytyy lihaan.
- Pilko kevätsipulit. Murskaa valkosipuli valkosipulinpuristimella. Raasta inkivääri.
- Ripottele kalan päälle puolet kevätsipulista, valkosipuli ja inkivääri. Peitä kala kokonaan Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikeella ja jätä marinoitumaan.
- Grillaa puolikasta valkosipulia kunnes se pehmenee (n. 20-30 minuuttia). Puolita sitruunat.
- Grillaa taimenia kovassa lämpötilassa 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele kalaa välillä jäljelle jääneellä marinadilla. Grillaa samalla sitruunanpuoliskoja, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
- Laita kala sivuun siksi aikaa kun valmistat kastikkeen.
- Purista kulhoon grillattujen sitruunoiden mehu. Lisää oliiviöljy, hunaja ja hienonnettu grillattu valkosipuli. Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla.
- Ripottele taimenen päälle loput kevätsipulista ja tarjoile kastikkeen kera.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
70 min
Valmistelu aika:
20 min
Marinointiaika:
30 min
Kokkausaika
20 min
7700 kJ / 1925 kcal
Fett / Rasva:
130 g
Protein / Proteiini:
162 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
21 g
Ainekset 2 annokselle
- 2 keskikokoista taimenta
- 250 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 nippu kevätsipuleita
- 2 cm tuoretta inkivääriä
Kastike:
- 2 sitruunaa
- 1 tl hunajaa
- puolikas valkosipuli (valinnainen)
- Kikkomanin soijakastiketta maun mukaan
- pippuria maun mukaan
- 250 ml oliiviöljyä