Sinappinen kaalipiiras ja appelsiinigraavattua lohta
Hae
Suodattaa
Sinappinen kaalipiiras ja appelsiinigraavattua lohta
Bookmark
104 / 362

Sinappinen kaalipiiras ja appelsiinigraavattua lohta

Sinappinen kaalipiiras ja appelsiinigraavattua lohta
Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 35 min
3737 kJ / 893 kcal
Fett / Rasva: 46.5 g
Protein / Proteiini: 42.9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 74.6 g

Ainekset 2 annokselle

  • 2 luomuappelsiinia
  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 50 g suolaa
  • 50 g sokeria
  • 1 tl pippurirouhetta
  • 7 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 1⁄4 nahatonta lohta
  • 100 g spelttijauhoja
  • ripaus leivinjauhetta
  • 25 g rahkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 50 ml vettä
  • 1⁄4 suippokaalia
  • 1 salottisipuli
  • 1⁄ 2 rasia kirsikkatomaatteja
  • 100 ml kermaa
  • 1 rkl tuorejuustoa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 kananmunan keltuainen

Valmistusohje

  1. Pese appelsiinit. Raasta yksi appelsiini hienolla terällä ja leikkaa toisen appelsiinin kuori sitruskuorijalla ohuiksi nauhoiksi. Purista appelsiinien mehu. Huuhdo persilja ja silppua hienoksi.
  2. Sekoita keskenään suola, sokeri, pippurirouhe, persilja, appelsiinin kuori ja 2 rkl luonnollisesti valmistettua soijakastiketta ja kaada seos matalaan vuokaan. Kääntele lohipalaa seoksessa ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  3. Siivilöi jauhot ja sekoita joukkoon leivinjauhe. Lisää rahka, oliiviöljy ja 1 rkl luonnollisesti valmistettua soijakastiketta ja sekoita keskenään sähkövatkaimella. Lisää vesi vähitellen, kunnes taikina on notkeaa ja kiinteää. Kääri taikina tuorekelmuun.
  4. Leikkaa suippokaali neljään osaan ja poista uloimmat lehdet ja kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, huuhdo ja linkoa kuivaksi salaattilingolla. Kuori salottisipulit ja pilko hienoksi. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit.
  5. Sekoita kerma, tuorejuusto, Dijon-sinappi, 1 rkl luonnollisesti valmistettua soijakastiketta ja keltuainen hyvin keskenään. Nosta taikina jauhotetulle tasolle ja kauli taikinasta kaksi, halkaisijaltaan n. 11 cm:n vuokaan sopivaa piirakkapohjaa. Voitele vuoat, levitä taikina vuokiin siten, että taikina nousee n. 2 cm vuoan reunoille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä, jotta taikina ei nouse paistettaessa.
  6. Levitä kasvikset molempiin vuokiin taikinan päälle. Levitä kermaseos kasvisten päälle ja paista 200-asteisessa uunissa (kiertoilmalla) 30 minuuttia. Kermatäytteen tulee kovettua paistettaessa. Nosta lohi pois graavausliemestä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja tarjoa piirakan kanssa.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 35 min
3737 kJ / 893 kcal
Fett / Rasva: 46.5 g
Protein / Proteiini: 42.9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 74.6 g

Ainekset 2 annokselle

  • 2 luomuappelsiinia
  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 50 g suolaa
  • 50 g sokeria
  • 1 tl pippurirouhetta
  • 7 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 1⁄4 nahatonta lohta
  • 100 g spelttijauhoja
  • ripaus leivinjauhetta
  • 25 g rahkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 50 ml vettä
  • 1⁄4 suippokaalia
  • 1 salottisipuli
  • 1⁄ 2 rasia kirsikkatomaatteja
  • 100 ml kermaa
  • 1 rkl tuorejuustoa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 kananmunan keltuainen