Sienipasteijarulla

kokonaisaika 120 min
15 min esivalmistelut
45 min valmistus
60 min valmistus

Ainekset

4 annosta
1 rkl
öljyä
500 g
ruskeita herkkusieniä pieniksi pilkottuina
1 
punasipuli siivuina
3 
valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
150 g
keitettyjä kastanjoita pieniksi pilkottuina
100 g
pinaattia
1 rkl
silputtua salviaa
 ¼ tl
pippuria
375 g
valmista lehtitaikinaa
maitoa voiteluun

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Nosta sienet ja sipulit pannulle ja paista n. 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Sekoita joukkoon valkosipuli, kastanjat, pinaatti, soijakastike, salvia ja pippuri. Paista vielä 4 minuuttia välillä sekoittaen.

Vaihe 2

Anna sienitäytteen jäähtyä, lusikoi täyte tuorekelmun päälle ja muotoile paksuksi, kiinteäksi rullaksi.

Vaihe 3

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vaihe 4

Kauli lehtitaikina ohueksi levyksi. Ota sienitäyte pois tuorekelmusta ja nosta se lehtitaikinan päälle. Kostuta taikinan reunat vedellä. Kääri taikina sienitäytteen ympärille, leikkaa ylimääräinen taikina pois ja painele päät kiinni.

Vaihe 5

Nosta täytetty lehtitaikinarulla uunipellille sauma alaspäin. Leikkaa taikinaan viiltoja terävällä veitsellä.

Vaihe 6

Voitele pasteijarulla maidolla ja paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Resepti-ID: 445

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Nosta sienet ja sipulit pannulle ja paista n. 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Sekoita joukkoon valkosipuli, kastanjat, pinaatti, soijakastike, salvia ja pippuri. Paista vielä 4 minuuttia välillä sekoittaen.

Anna sienitäytteen jäähtyä, lusikoi täyte tuorekelmun päälle ja muotoile paksuksi, kiinteäksi rullaksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Kauli lehtitaikina ohueksi levyksi. Ota sienitäyte pois tuorekelmusta ja nosta se lehtitaikinan päälle. Kostuta taikinan reunat vedellä. Kääri taikina sienitäytteen ympärille, leikkaa ylimääräinen taikina pois ja painele päät kiinni.

Nosta täytetty lehtitaikinarulla uunipellille sauma alaspäin. Leikkaa taikinaan viiltoja terävällä veitsellä.

Voitele pasteijarulla maidolla ja paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.