Hae
Suodattaa
Bookmark
34 / 101

Sienikeitto

Valmistelu aika: 30 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 637 kJ / 152 kcal

Ainekset 4 annoksille

  • 1 sipuli
  • 1 tl öljyä
  • 200 g sieniä (esim. herkkusieniä, osterivinokasta, siitakesieniä)
  • 20 g pekonisiivuja
  • 8 dl kanalientä
  • 4 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • ½ dl smetanaa
  • 7–8 ruohosipulin vartta

Valmistusohje

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulisiivuja öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Puhdista sienet ja leikkaa n. 3 mm:n levyisiksi ohuiksi siivuiksi. Pilko pekonisiivut paloiksi ja kuumenna öljyssä pannulla. Lisää joukkoon sienet ja jatka paistamista. Kaada joukkoon kanaliemi sekä kuullotetut sipulit, ja kiehauta. Mausta lopuksi soijakastikkeella ja sokerilla. Annostele keitto kuppeihin tai kulhoihin ja laita keiton päälle nokare smetanaa. Koristele lopuksi ruohosipulilla.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 4 annoksille

  • 1 sipuli
  • 1 tl öljyä
  • 200 g sieniä (esim. herkkusieniä, osterivinokasta, siitakesieniä)
  • 20 g pekonisiivuja
  • 8 dl kanalientä
  • 4 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • ½ dl smetanaa
  • 7–8 ruohosipulin vartta