
Sieni-pekoni-popcornkeitto
Tämä täyteläinen sienikeitto on aitoa nautintoa kulhossa. Sen valmistaminen on helppoa ja rapea pekoni, popcorn ja yrtit antavat siihen makua ja tuntua. Mausteinen piparjuuri ja jalapeno lämmittävät viileällä säällä.

Ainekset 2 annokselle
• 150 g herkkutatteja (tai kantarelleja)/ sieniä
• ½ sipuli
• 2 valkosipulinkynttä
• 30 g voita
• 700 ml kasvislientä
• 1/4 teelusikallista jauhettua kurkumaa
• 1/4 teelusikallista paprikaa
• 1 ruokalusikallinen hapankermaa
• 1 teelusikallinen piparjuurta
• 2 ruokalusikallista luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
Tarjoiluun:
• 50 g savustettuja pekoniviipaleita
• 20 g popcornia
• 1 ruokalusikallinen tuoretta persiljaa
• 1 ruokalusikallinen tuoretta tilliä
• 1 ruokalusikallinen hienonnettua jalapenoa
Valmistusohje
- Puhdista ja viipaloi sienet. Paista sienet voissa kattilassa yhdessä sipulin ja hienonnetun valkosipulin kanssa. Kaada joukkoon kasvisliemi, mausta kurkumalla ja paprikalla ja kypsytä 20 minuuttia. Sekoita hapankerma, piparjuuri ja Kikkoman-soijakastike keskenään. Lisää keittoon ja kypsytä 1–2 minuuttia.
- Paista tai grillaa pekoniviipaleita, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Tarjoile keitto pekoniviipaleiden, popcornin, persiljan, tillin ja jalapenon kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
• 150 g herkkutatteja (tai kantarelleja)/ sieniä
• ½ sipuli
• 2 valkosipulinkynttä
• 30 g voita
• 700 ml kasvislientä
• 1/4 teelusikallista jauhettua kurkumaa
• 1/4 teelusikallista paprikaa
• 1 ruokalusikallinen hapankermaa
• 1 teelusikallinen piparjuurta
• 2 ruokalusikallista luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
Tarjoiluun:
• 50 g savustettuja pekoniviipaleita
• 20 g popcornia
• 1 ruokalusikallinen tuoretta persiljaa
• 1 ruokalusikallinen tuoretta tilliä
• 1 ruokalusikallinen hienonnettua jalapenoa