
209 / 514
Savulohella ja avokadolla täytetty rulla (uramaki)
Ohjeet ja ainekset savulohella ja avokadolla täytettyjen uramaki-sushien valmistukseen.
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Pääruoat
Kala
Sushi videos
Japanilaisia ruokia
Sushi
Valmisteluaikaa < 20 min

Valmistusaika
15 min
Valmistelu aika:
15 min
456 kJ / 109 kcal
Fett / Rasva:
5,2 g
Protein / Proteiini:
5,5 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
9,3 g
Ainekset 8 annokselle
- 5 pientä avokadosiivua
- 5 minisuolakurkkua
- 1 nori-arkki
- 200 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
- 2 tl tuorejuustoa
- 150 g savulohta
Koristeluun:
- 2 tl lohenmätiä
- 1–2 retiisiä ohuina siivuina
- Muutama tillinoksa
Tarjoiluun:
- Säilöttyä inkivääriä, wasabitahnaa ja luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
Valmistusohje
- Leikkaa avokado ja minisuolakurkut suikaleiksi.
- Laita sushimatolle nori-arkki.
- Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
- Käännä ympäri.
- Levitä wasabitahna ja tuorejuusto keskelle pitkittäin.
- Laita avokado- ja minisuolakurkkusuikaleet päälle pitkittäin.
- Kääri rullaksi.
- Laita päälle lohisuikaleet.
- Kääri tuorekelmuun ja muotoile sushimatolla.
- Poista tuorekelmu varovasti ja leikkaa rulla kahdeksaksi yhtä suureksi palaksi.
- Koristele lohenmädillä, retiisisiivuilla, tillillä, säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.
*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)
- 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
- 450 ml vettä
Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten
- 100 ml Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille
tai vaihtoehtoisesti:
- 70 ml riisietikkaa
- 30 g sokeria
- 15 g suolaa
Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
15 min
Valmistelu aika:
15 min
456 kJ / 109 kcal
Fett / Rasva:
5,2 g
Protein / Proteiini:
5,5 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
9,3 g
Ainekset 8 annokselle
- 5 pientä avokadosiivua
- 5 minisuolakurkkua
- 1 nori-arkki
- 200 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
- 2 tl tuorejuustoa
- 150 g savulohta
Koristeluun:
- 2 tl lohenmätiä
- 1–2 retiisiä ohuina siivuina
- Muutama tillinoksa
Tarjoiluun:
- Säilöttyä inkivääriä, wasabitahnaa ja luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta