Rucola-vuonankaalisalaattia ja omena-soijakastiketta

kokonaisaika 20 min
20 min esivalmistelut

Tässä herkullisessa salaatissa on vuonankaalia, rucolaa sekä tuoreita herkkusieniä. Se tarjoillaan nopeatekoisen omena-soijakastikkeen sekä rapeiden krutonkien kera.

Ainekset

2 annosta
60 g
vuonankaalia
60 g
rucolaa
80 g
tuoreita herkkusieniä
1 
punasipuli
100 g
kirsikkatomaatteja
1 
punainen omena
1 
avokado (ei liian kypsä)
Tilkka sitruunamehua
100 ml
omenamehua
1 ½ tl
omenasiiderietikkaa
3 ½ rkl
oliiviöljyä
 ¾ tl
sinappia
Vastajauhettua pippuria
50 g
patonkia
Ravintosisältö (per annos): 2530 kJ  /  604 kcal
49,9 g Rasva
8,6 g Proteiini
28,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Huuhtele ja kuivaa vuonankaali ja rucola. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai neljään osaan. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Leikkaa tomaatit neljään osaan. Pese omena, leikkaa se neljään osaan ja poista siemenkota. Jätä yksi neljännes kastiketta varten ja leikkaa loput lohkoiksi. Muotoile avokadosta ruusu, ks. vinkki.

Vaihe 2

Raasta omenaneljännes kastiketta varten. Soseuta se omenamehun, omenasiiderietikan, soijakastikkeen, öljyn (2 rkl) ja sinapin kanssa ja mausta pippurilla.

Vaihe 3

Leikkaa patonki kuutioiksi ja paista niitä pannulla lopussa öljyssä kunnes ne ovat rapeita.

Vaihe 4

Asettele salaattiainekset lautaselle. Kaada päälle kastiketta, ripottele krutongit salaatin päälle ja tarjoile.

Vinkki:

Avokadoruusua varten puolita avokado, poista kivi ja pirskottele avokadon päälle sitruunamehua. Aseta puoliskot leikkuupinta alaspäin leikkuulaudalle, kuori ne varovasti ja pirskottele pinnalle lisää sitruunanmehua. Leikkaa avokado 2-3 mm ohuiksi siivuiksi, venytä ne viuhkamaiseksi pötköksi, jonka kierrät varovasti spiraalin muotoon.

Koristele paahdetulla amarantilla, paahdetuilla pähkinöillä tai manteleilla.

Tarjoa salaatti kevyesti paistettujen tonnikalapihvien kanssa.

Resepti-ID: 1135

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Huuhtele ja kuivaa vuonankaali ja rucola. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai neljään osaan. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Leikkaa tomaatit neljään osaan. Pese omena, leikkaa se neljään osaan ja poista siemenkota. Jätä yksi neljännes kastiketta varten ja leikkaa loput lohkoiksi. Muotoile avokadosta ruusu, ks. vinkki.

Raasta omenaneljännes kastiketta varten. Soseuta se omenamehun, omenasiiderietikan, soijakastikkeen, öljyn (2 rkl) ja sinapin kanssa ja mausta pippurilla.

Leikkaa patonki kuutioiksi ja paista niitä pannulla lopussa öljyssä kunnes ne ovat rapeita.

Asettele salaattiainekset lautaselle. Kaada päälle kastiketta, ripottele krutongit salaatin päälle ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.