Riisillä täytetyt meribassit
Hae
Suodattaa
Riisillä täytetyt meribassit
Bookmark
222 / 426

Riisillä täytetyt meribassit

Riisillä täytetyt meribassit
Valmistusaika 50 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 40 min
3496 kJ / 835 kcal
Fett / Rasva: 34 g
Tyydyttynyt rasva: 11.7 g

Ainekset 4 annokselle

  • 200 g basmatiriisiä
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 punainen chilipalko hienoksi silputtuna
  • 4 kevätsipulia hienoksi silputtuna
  • 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 25 g kookoskermaa
  • 3 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • 1 limetin mehu
  • 2 kokonaista meribassia perattuna

Kastike:

  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 punainen chilipalko
  • 4 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 2 rkl riisietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 sitruunan kuori hienoksi raastettuna ja 1 limetin mehu
  • 1 pala tuoretta inkivääriä (n. 2 cm) kuorittuna ja raastettuna

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsä riisi kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista chiliä ja kevätsipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon keitetty riisi, soijakastike, kookoskerma, korianteri ja limetin mehu. Kypsennä minuutin verran koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin keskenään.
  3. Nosta meribassit voidellulle uunipellille. Leikkaa kalojen pintaan 3 viiltoa. Täytä kalat riisillä ja sido tarvittaessa paistinarulla. Peitä alumiinifoliolla ja paista uunissa 15 minuuttia. Ota alumiinifolio pois ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.
  4. Nosta kalat pois uunista ja anna levätä hetki.
  5. Paahda seesaminsiemenet pienellä paistinpannulla. Vahdi paahtumista, sillä siemenet palavat helposti. Lisää joukkoon loput ainekset ja kiehauta. Kaada kastike kalojen päälle ja tarjoa heti kasvisten (esim. pinaattikiinankaalin, vihreiden papujen, kesäkurpitsan tai porkkanasiivujen) kanssa.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 50 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 40 min
3496 kJ / 835 kcal
Fett / Rasva: 34 g
Tyydyttynyt rasva: 11.7 g

Ainekset 4 annokselle

  • 200 g basmatiriisiä
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 punainen chilipalko hienoksi silputtuna
  • 4 kevätsipulia hienoksi silputtuna
  • 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 25 g kookoskermaa
  • 3 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • 1 limetin mehu
  • 2 kokonaista meribassia perattuna

Kastike:

  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 punainen chilipalko
  • 4 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 2 rkl riisietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 sitruunan kuori hienoksi raastettuna ja 1 limetin mehu
  • 1 pala tuoretta inkivääriä (n. 2 cm) kuorittuna ja raastettuna