
22 / 85
Rapeat kanataquitot
Taquitot ovat minikokoisia täytettyjä tacoja, jotka rullataan ja paistetaan. Tässä ohjeessa täytteenä käytetään mausteista kanaa, ja taquitot tarjotaan pirteän meksikolaisen salsan kanssa.

Valmistusaika
35 min
Valmistelu aika:
15 min
Kokkausaika
20 min
1938 kJ / 464 kcal
Fett / Rasva:
32,6 g
Protein / Proteiini:
17,5 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
21,9 g
Ainekset 6 annokselle
- 1 l vettä
- 4 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 2 laakerinlehteä
- 10 pippuria
- 200 g luutonta kananrintaa
- 75 g raastetta cheddarjuustoa
- 50 g tuorejuustoa
- 2 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 0,5 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl hienonnettua jalapenoa
- 6 pientä tortillaa (halkaisija n. 15 cm)
- Öljyä paistamiseen
Pico de gallo salsa:
- 100 g tomaatteja
- 50 g sipulia
- 1 jalapeno
- 2 rkl oliiviöljyä
- 10 g tuoretta korianteria
- 1 limetti
- 1 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 100 g jäävuorisalaattia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 75 g ranskankermaa
- 1 avokado
- 4 rkl tulista kastiketta (esim. Kikkoman Kimchi -kastiketta, jätä pois lasten annoksista)
- Tuoretta korianteria
- Lisäksi: puisia cocktailtikkuja
Valmistusohje
- Lisää vesi pieneen kattilaan ja kiehauta. Lisää soijakastike, laakerinlehdet ja pippurit. Vähennä lämpöä niin, että seos ei enää kiehu. Leikkaa kananrinta pituussuunnassa, jotta se kypsyy nopeammin. Kypsennä 10–12 minuuttia. Ota kananrinta vedestä ja anna jäähtyä. Revi liha pienemmiksi palasiksi.
- Sekoita kana, cheddarjuusto, tuorejuusto, Kikkoman-soijakastike ja mausteet keskenään.
- Levitä seos tortilloille ja kierrä ne tiukasti rulliksi. Kiinnitä cocktailtikulla.
- Kypsennä 4–5 minuuttia pienessä määrässä öljyä, kunnes taquitot ovat rapeita ja kullanruskeita. Laita taquitot ritilän päälle muutaman minuutin ajaksi, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.
- Pico de gallo salsaan: Hienonna tomaatit, sipuli ja jalapeno. Sekoita hyvin. Mausta öljyllä, hienonnetulla korianterilla, limetinmehulla ja soijakastikkeella.
- Laita taquitot tarjolle lautaselle yhdessä pilkotun jäävuorisalaatin, tomaattien, ranskankerman, kuutioidun avokadon, tulisen kastikkeen ja tuoreen korianterin kanssa. Tarjoa salsan kanssa.
Vinkkejä:
- Voit käyttää täytteenä myös tähteeksi jäänyttä kypsää kanaa.
- Tee kerralla isompi annos taquitoja ja pakasta ne.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
35 min
Valmistelu aika:
15 min
Kokkausaika
20 min
1938 kJ / 464 kcal
Fett / Rasva:
32,6 g
Protein / Proteiini:
17,5 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
21,9 g
Ainekset 6 annokselle
- 1 l vettä
- 4 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 2 laakerinlehteä
- 10 pippuria
- 200 g luutonta kananrintaa
- 75 g raastetta cheddarjuustoa
- 50 g tuorejuustoa
- 2 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 0,5 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl hienonnettua jalapenoa
- 6 pientä tortillaa (halkaisija n. 15 cm)
- Öljyä paistamiseen
Pico de gallo salsa:
- 100 g tomaatteja
- 50 g sipulia
- 1 jalapeno
- 2 rkl oliiviöljyä
- 10 g tuoretta korianteria
- 1 limetti
- 1 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 100 g jäävuorisalaattia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 75 g ranskankermaa
- 1 avokado
- 4 rkl tulista kastiketta (esim. Kikkoman Kimchi -kastiketta, jätä pois lasten annoksista)
- Tuoretta korianteria
- Lisäksi: puisia cocktailtikkuja