Hae
Suodata
Rapeat kanataquitot
Bookmark
22 / 85

Rapeat kanataquitot

Taquitot ovat minikokoisia täytettyjä tacoja, jotka rullataan ja paistetaan. Tässä ohjeessa täytteenä käytetään mausteista kanaa, ja taquitot tarjotaan pirteän meksikolaisen salsan kanssa.

Rapeat kanataquitot
Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 15 min
Kokkausaika 20 min
1938 kJ / 464 kcal
Fett / Rasva: 32,6 g
Protein / Proteiini: 17,5 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 21,9 g

Ainekset 6 annokselle

  • 6 pientä tortillaa (halkaisija n. 15 cm)
  • Öljyä paistamiseen

Pico de gallo salsa:

  • 100 g jäävuorisalaattia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 75 g ranskankermaa
  • 1 avokado
  • 4 rkl tulista kastiketta (esim. Kikkoman Kimchi -kastiketta, jätä pois lasten annoksista)
  • Tuoretta korianteria
  • Lisäksi: puisia cocktailtikkuja

Valmistusohje

  1. Lisää vesi pieneen kattilaan ja kiehauta. Lisää soijakastike, laakerinlehdet ja pippurit. Vähennä lämpöä niin, että seos ei enää kiehu. Leikkaa kananrinta pituussuunnassa, jotta se kypsyy nopeammin. Kypsennä 10–12 minuuttia. Ota kananrinta vedestä ja anna jäähtyä. Revi liha pienemmiksi palasiksi.
  2. Sekoita kana, cheddarjuusto, tuorejuusto, Kikkoman-soijakastike ja mausteet keskenään. 
  3. Levitä seos tortilloille ja kierrä ne tiukasti rulliksi. Kiinnitä cocktailtikulla.
  4. Kypsennä 4–5 minuuttia pienessä määrässä öljyä, kunnes taquitot ovat rapeita ja kullanruskeita. Laita taquitot ritilän päälle muutaman minuutin ajaksi, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.
  5. Pico de gallo salsaan: Hienonna tomaatit, sipuli ja jalapeno. Sekoita hyvin. Mausta öljyllä, hienonnetulla korianterilla, limetinmehulla ja soijakastikkeella. 
  6. Laita taquitot tarjolle lautaselle yhdessä pilkotun jäävuorisalaatin, tomaattien, ranskankerman, kuutioidun avokadon, tulisen kastikkeen ja tuoreen korianterin kanssa. Tarjoa salsan kanssa.

Vinkkejä: 

  • Voit käyttää täytteenä myös tähteeksi jäänyttä kypsää kanaa.
  • Tee kerralla isompi annos taquitoja ja pakasta ne.

 

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 15 min
Kokkausaika 20 min
1938 kJ / 464 kcal
Fett / Rasva: 32,6 g
Protein / Proteiini: 17,5 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 21,9 g

Ainekset 6 annokselle

  • 6 pientä tortillaa (halkaisija n. 15 cm)
  • Öljyä paistamiseen

Pico de gallo salsa:

  • 100 g jäävuorisalaattia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 75 g ranskankermaa
  • 1 avokado
  • 4 rkl tulista kastiketta (esim. Kikkoman Kimchi -kastiketta, jätä pois lasten annoksista)
  • Tuoretta korianteria
  • Lisäksi: puisia cocktailtikkuja