
Rapeat kananrintapalat

Ainekset 4 annokselle
- 500 g kanan rintafileetä (ilman nahkaa ja luita)
- 300 g paprikoita (punaisia, keltaisia ja vihreitä)
Marinadi:
- 6 rkl Kikkoman Teriyaki marinadi- ja grillikastiketta tai vähemmän suolaa sisältävä Teriyaki-marinadi
- 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
Taikinakuori:
- 30 g kevätsipuleita
- 2 kananmunan valkuaista
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
Lisäksi:
- maissitärkkelystä leivitykseen
- kasvisöljyä paistamiseen
Dippi:
- 6 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
- 1 punainen chilipalko (ilman siemeniä, pieneksi pilkottuna)
- 20 g silputtuja kevätsipuleita
- 1 loraus limettimehua
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa kananrinta n. 3 x 1 cm:n kokoisiksi paloiksi. Huuhtele ja puolita paprikat. Poista kannat, siemenet ja valkoiset osat, ja paloittele 1,5 cm:n kokoisiksi paloiksi. Valmista marinadi sekoittamalla keskenään Teriyaki marinadi- ja grillikastike sekä inkivääri. Asettele rintapalat matalaan vuokaan, kaada marinadi tasaisesti kananpalojen päälle, peitä vuoka ja anna vetäytyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.
Taikinakuori: Huuhtele kevätsipulit, poista kannat ja varsien kärjet, ja pilko pieniksi kuutioiksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon tärkkelys siivilän läpi. Lisää kevätsipulit, suola ja inkivääri. Nosta rintapalat pois marinadista, kääntele tärkkelyksessä, poista ylimääräinen tärkkelys ja upota valkuaisseokseen. Kuumenna öljy wok-pannulla tai friteerauskeittimessä 180 asteeseen, ja paista rintapalat rapeiksi. Ota rintapalat pois pannulta/friteerauskeittimestä ja anna rasvan valua pois. Friteeraa lopuksi myös paprikapalat ja ota ne friteerauksen jälkeen pois pannulta/friteerauskeittimestä. Anna rasvan valua pois. Asettele rintapalat ja paprikat tarjoilulautaselle. Sekoita keskenään dippiainekset ja tarjoile dippi kanan rintapalojen kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 500 g kanan rintafileetä (ilman nahkaa ja luita)
- 300 g paprikoita (punaisia, keltaisia ja vihreitä)
Marinadi:
- 6 rkl Kikkoman Teriyaki marinadi- ja grillikastiketta tai vähemmän suolaa sisältävä Teriyaki-marinadi
- 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
Taikinakuori:
- 30 g kevätsipuleita
- 2 kananmunan valkuaista
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
Lisäksi:
- maissitärkkelystä leivitykseen
- kasvisöljyä paistamiseen
Dippi:
- 6 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
- 1 punainen chilipalko (ilman siemeniä, pieneksi pilkottuna)
- 20 g silputtuja kevätsipuleita
- 1 loraus limettimehua
- 1 rkl hienonnettua persiljaa