Rapeat banaanit ja vaniljajäätelö suklaa- tai karamellikastikkeella
Hae
Suodata
Rapeat banaanit ja vaniljajäätelö suklaa- tai karamellikastikkeella
Bookmark
273 / 519

Rapeat banaanit ja vaniljajäätelö suklaa- tai karamellikastikkeella

Rapeat banaanit ja vaniljajäätelö suklaa- tai karamellikastikkeella
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 5 min
Kokkausaika 25 min
2807 kJ / 669 kcal
Fett / Rasva: 38,6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 63,4 g

Ainekset 4 annokselle

Suklaakastike:

tai

Karamellikastike:

Valmistusohje

  1. Kuori banaanit, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa puolikkaat vielä keskeltä kahtia. Sekoita jauhot ja kaneli keskenään syvällä lautasella. Riko kananmunat toiselle syvälle lautaselle ja vatkaa kananmunien rakenne rikki. Mittaa pankojauhot kolmannelle syvälle lautaselle.
  2. Kääntele banaanit ensin jauho-kaneliseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  3. Kuumenna öljy, friteeraa banaanit kullanruskeiksi ja valuta friteeratut banaanit talouspaperilla. Huuhtele mintunlehdet ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.
  4. Valmista seuraavaksi suklaakastike. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Lisää joukkoon kerma ja soijakastike ja kuumenna. Valmista vaihtoehtoisesti karamellikastike: Kuumenna sokeri kattilassa, kunnes se on sulanut ja tasaisen vaaleanruskea. Sekoita välillä. Lisää joukkoon voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut sokerin joukkoon. Lisää joukkoon kerma ja soijakastike ja sekoita, kunnes kastike on tasaista.
  5. Nosta friteeratut banaanit ja jäätelöpallot lautasille ja lusikoi päälle suklaa- tai karamellikastiketta. Koristele mintunlehdillä ja halutessasi tuoreilla marjoilla ja tarjoa.

Vinkki: Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen sijaan voit käyttää myös makeaa soijakastiketta.

Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 5 min
Kokkausaika 25 min
2807 kJ / 669 kcal
Fett / Rasva: 38,6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 63,4 g

Ainekset 4 annokselle

Suklaakastike:

tai

Karamellikastike: