
10 / 24
Rapea suklaajuustokakku
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Luonnollisesti valmistettu makea soijakastike
Kikkoman Panko - Japanilaistyylinen Rapea Korppujauho
Jälkiruoat
Joulu

Valmistusaika
100 min
Valmistelu aika:
5 min
Kokkausaika
95 min
1701 kJ / 406 kcal
Fett / Rasva:
19.8 g
Protein / Proteiini:
14.1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
41.4 g
Ainekset 12 annokselle
Pohja:
- 120 g voita
- 60 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
- 80 g sokeria
- 60 g mantelijauhetta
Täyte:
- 60 g maitosuklaata
- 2 pussia vaniljavanukasjauhetta
- 200 g sokeria
- 60 g pehmeää voita
- 2 kananmunaa
- 1 kg vähärasvaista maitorahkaa (tai tuorejuustoa)
- 2 dl mantelijuomaa (tai tavallista maito)
- 4 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua makeaa soijakastiketta (tai 4 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta ja n. ½–¾ tl sokeria)
Kuorrute:
- 15 g mantelijauhetta
- 15 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen) ja vuoraa irtopohjavuoka (Ø 28–30 cm) leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita pankojauhot, sokeri, voisula ja mantelijauhe taikinaksi. Painele taikina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
- Valmista seuraavaksi täyte. Pilko suklaa suurehkoiksi paloiksi ja sulata suklaa vesihauteessa.
- Sekoita vaniljavanukasjauhe, sokeri ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, maitorahka, mantelijuoma ja makea soijakastike (tai soijakastike ja sokeri), vatkaa tasaiseksi vaahdoksi ja jätä 100 g vaahdosta sivuun odottamaan. Levitä kulhoon jäänyt vaalea vaahto esipaistetun kakkupohjan päälle.
- Sekoita talteen otettu vaahto ja sulatettu suklaa keskenään. Nostele suklaavaahtoa lusikalla vaalean vaahdon päälle sinne tänne. Sekoita suklaavaahto varovasti vaalean vaahdon joukkoon vetämällä vaahtoon marmorikuvioita esim. veitsen kärjellä.
- Valmista kuorrute sekoittamalla mantelijauhe ja pankojauhot keskenään. Ripottele seos kakun päälle ja paista vielä n. 50 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä ensin n. 2 tuntia vuoassa kakkuritilän päällä. Poista sitten irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä ja anna kakun jäähtyä kokonaan. Leikkaa suklaajuustokakku paloiksi ja tarjoile.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
100 min
Valmistelu aika:
5 min
Kokkausaika
95 min
1701 kJ / 406 kcal
Fett / Rasva:
19.8 g
Protein / Proteiini:
14.1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
41.4 g
Ainekset 12 annokselle
Pohja:
- 120 g voita
- 60 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
- 80 g sokeria
- 60 g mantelijauhetta
Täyte:
- 60 g maitosuklaata
- 2 pussia vaniljavanukasjauhetta
- 200 g sokeria
- 60 g pehmeää voita
- 2 kananmunaa
- 1 kg vähärasvaista maitorahkaa (tai tuorejuustoa)
- 2 dl mantelijuomaa (tai tavallista maito)
- 4 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua makeaa soijakastiketta (tai 4 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta ja n. ½–¾ tl sokeria)
Kuorrute:
- 15 g mantelijauhetta
- 15 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja